Οσα μπορούμε να δοκιμάσουμε ώστε να απαλλαγούμε από ψαλίδα και φριζάρισμα.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Είναι κοινό μυστικό ότι για να έχουμε υγιή, όμορφα και δυνατά μαλλιά που δεν σπάνε και δεν «πετάνε» πρέπει να τους προσφέρουμε θρέψη. Ετσι, μετά το λούσιμο χρησιμοποιούμε απαραιτήτως μαλακτικό, ή μια μάσκα 3 λεπτών για πιο εντατική ενυδάτωση. Οι συγκεκριμένες συνθέσεις θα διατηρήσουν την τρίχα πιο υγιή και θα την προστατεύσουν από τη γήρανση. Επιπλέον, αν τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται από τις συχνές βαφές και το συχνό πιστολάκι, χρησιμοποιούμε μία φορά την εβδομάδα μια ειδική θεραπεία με αμπούλες.

Δεν φεύγουμε από το σπίτι με βρεγμένα μαλλιά

Αν δεν έχουμε χρόνο να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας, τουλάχιστον δεν τα αφήνουμε να στεγνώσουν ελεύθερα. Τι κάνουμε: Τους απλώνουμε μια μαλακτική σύνθεση που δεν ξεβγάζεται (leave in conditioner). Αυτό θα «ντύσει» την τρίχα με ενυδατικά συστατικά που θα εμποδίσουν το φριζάρισμα. Στη συνέχεια, στεγνώνουμε ελαφρώς τις ρίζες και φτιάχνουμε ένα χαλαρό, πρόχειρο χτένισμα. Αν τα μαλλιά μας είναι μακριά, κάνουμε μια κοτσίδα, αν είναι πιο κοντά, μια αλογοουρά. Οταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα σπάνε πιο εύκολα, γι’ αυτό αποφεύγουμε οτιδήποτε σφιχτό.

Μειώνουμε το θερμό styling

Μήπως το στέγνωμα των μαλλιών με το πιστολάκι χρειάζεται περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι παλιότερα; Οσο πιο ταλαιπωρημένη είναι η τρίχα τόσο πιο ανοιχτά είναι τα λέπια της, με αποτέλεσμα να απορροφά περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του λουσίματος και να μη στεγνώνει εύκολα. Το μαλακτικό μετά το λούσιμο κάνει λεία την τρίχα και εμποδίζει το νερό να διεισδύσει μέσα της. Πριν από το στέγνωμα, εφαρμόζουμε μία σύνθεση που προστατεύει από τη θερμότητα.

Χρησιμοποιούμε κοκαλάκια που δεν σπάνε την τρίχα

Το συχνό πιάσιμο των μαλλιών μπορεί να είναι ένας ακόμα λόγος που προκαλεί ψαλίδα. Γι’ αυτό επιλέγουμε τα κατάλληλα αξεσουάρ που δεν σπάνε την τρίχα. Η μεγαλύτερη τάση είναι τα scrunchies, τα υφασμάτινα λαστιχάκια που αναβιώνουν από τα 80s και τα spirals.

Χρησιμοποιούμε την κατάλληλη χτένα για το ξεμπέρδεμα

Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να ξεμπερδεύουμε τα μαλλιά μας με τα δάχτυλα, ιδίως αν έχουμε σγουρά μαλλιά, για να μη χαλάνε οι μπούκλες. Ωστόσο, κάποιες φορές χρειάζεται και μια χτένα ή βούρτσα, κατάλληλη για την υφή και το είδος των μαλλιών.

Έχουµε µαζί µας… τις «πρώτες βοήθειες» µαλλιών

Αν παρ’ όλα αυτά ο στατικός ηλεκτρισμός και το φριζάρισμα… δεν λένε να μας αφήσουν ήσυχους, τότε έχουμε στην τσάντα ή στο γραφείο μας ένα προϊόν μαλλιών που εφαρμόζεται σε στεγνά μαλλιά και προσφέρει άμεση ενυδάτωση στην τρίχα, καταλαγιάζοντας άμεσα το φαινόμενο.

Βρίσκουμε την κατάλληλη βούρτσα για τα μαλλιά μας

  • Σγουρά μαλλιά: Χτένα με αραιά δόντια
  • Ίσια ή λεπτά μαλλιά, ευαίσθητο τριχωτό, σπαστά μαλλιά: Βούρτσα με φυσική τρίχα
  • Γρήγορο στέγνωμα, εύκολο ξεμπέρδεμα, ανάλαφρο αποτέλεσμα: Βούρτσα με συνθετική τρίχα
  • Μακριά μαλλιά: Βούρτσα με συνδυασμό από φυσικές και συνθετικές τρίχες
Ακολουθήστε το στο Google News