Λούζεστε συχνά; Δεν χρησιμοποιείται προστατευτικό προϊόν πριν το πιστολάκι; Τότε κάτι πάει λάθος με τα μαλλιά σας…

Όχι στο συχνό λούσιμο

Σίγουρα το έχεις ακούσει ξανά και όχι άδικα. Το πολύ συχνό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια από την τρίχα, τα οποία την ενυδατώνουν και την προστατεύουν. Ο οργανισμός για να εξισορροπήσει την απώλεια, παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, γεγονός που θα κάνει τα μαλλιά σου ακόμα πιο λιπαρά. Αν για παράδειγμα λούζεσαι κάθε μέρα, προσπάθησε να το κάνεις μέρα παρά μέρα στο εξής.

Προσοχή στο πιστολάκι

Η υπερβολική θερμότητα στερεί από τα μαλλιά τη φυσική τους υγρασία, ξηραίνοντας τις άκρες των μαλλιών σου με αποτέλεσμα να σπάνε και να φαίνονται διψασμένα. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί μας λένε να μην ανεβάζουμε ποτέ τη θερμότητα των εργαλείων styling στο τέρμα. Αλλά πώς ξέρεις ότι το ζεστό είναι παραπάνω καυτό; Σαν αρχή, μην ανεβάζεις τη ρύθμιση της θερμότητας πάνω από το “medium.” Επίσης, φύσα με το πιστολάκι στο πίσω μέρος του χεριού σου. Αν το αισθάνεσαι άνετα, έχεις βρει μια καλή ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα. Αν έχεις υπερβολικά δύσκολα μαλλιά και απαιτούν επιπλέον θερμότητα, βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου ένα προστατευτικό θερμότητας. Σαν γενικό κανόνα, όσο λιγότερη θερμότητα χρησιμοποιείς τόσο το καλύτερο. Οπότε, φόρμαρε τα μαλλιά σου όταν είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνά. Μην τα στεγνώνεις με το πιστολάκι όταν στάζουν νερά, αλλά περίμενε να τραβήξουν αρκετά.

Προστατευτείτε από την θερμότητα

Σίγουρα το έχεις ακούσει πολλές φορές: “η χρήση προστατευτικού σπρέι για τη θερμότητα είναι πολύ σημαντική για την αποτροπή ζημιών στις τρίχες των μαλλιών σου.” Το προστατευτικό βοηθά τις τρίχες να κρατούν την υγρασία τους και αποτρέπει την υπερβολική θραύση τους με το να προσθέτει επικάλυψη και ενυδάτωση στα μαλλιά σου.

Μην αμελείς το κομμωτήριο

Η εμφάνιση ψαλίδας στα μαλλιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις αναβλητικές γυναίκες να αντιλαμβάνονται πότε να κουρευτούν. Με την πάροδο του χρόνου, η ψαλίδα τείνει να μεγαλώνει με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αραιώνουν και να αδυνατίζουν. Για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και δυνατά, δοκίμασε να κόβεις 1.5 εκατοστά από τις άκρες μια φορά το μήνα ή κάθε άλλο μήνα εάν προσπαθείς να τα μακρύνεις. Ούτως ή άλλως, οι άκρες των μαλλιών που είναι κατεστραμμένες δεν προσθέτουν μήκος στα μαλλιά σου, οπότε όταν τα κόβεις τους δίνεις την ευκαιρία να αναζωογονηθούν.

Προσοχή στο βούρτσισμα

Το βούρτσισμα των μαλλιών σου ξεκινώντας από τις ρίζες τους μπορεί να προκαλέσει κόμπους και σπασίματα. Για να τα φροντίζεις με πιο ήπιο τρόπο, χώριζε τα μαλλιά σου σε μέρη μήκους 7 ως 10 εκατοστών και ξεκίνα το χτένισμα από τις άκρες προχωρώντας σταδιακά προς τα πάνω. Για να το κάνεις αυτό, πιάσε τα μαλλιά σου αφήνοντας ελεύθερα μερικά εκατοστά προς τις άκρες και βούρτσισε το ελεύθερο μέρος ξεκινώντας από εκεί που τελειώνει το χέρι σου. Μετά μετακίνησε το χέρι σου μερικά εκατοστά πιο πάνω και επανέλαβε την ίδια διαδικασία μέχρι να φθάσεις στις ρίζες των μαλλιών σου. Με αυτόν τον τρόπο η βούρτσα δεν διανύει μια μεγάλη διαδρομή από την κορυφή ως τις άκρες των μαλλιών, αλλά χτενίζεις μικρότερα τμήματα που είναι πιο ήπιο για τα μαλλιά σου.