Ώρα για ξεσκαρτάρισμα και ανανέωση στις κρεβατοκάμαρές μας. Μετά το πέταμα-χάρισμα παλιών ρούχων και κλινοσκεπασμάτων, αλλάζουμε σεντόνια και καθαρίζουμε πάτωμα και τζάμια. Ήδη η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική, πιο φρέσκια, πιο ευχάριστη. Κάτι όμως λείπει. Ίσως ένα ή περισσότερα φυτά, κοντά στο παράθυρο ή όπου αλλού θέλουμε. Φρεσκάρουν και ανανεώνουν τον αέρα, προσφέρουν αίσθηση θαλπωρής και γαλήνης, αποτελούν το πιο καλαίσθητο διακοσμητικό

Ποια θα μπορούσαν να αποτελούν ιδανικές επιλογές;

1.H δεσποτική σανσιβέρια

Γνωστότερη στην Ελλάδα ως γλώσσα της πεθεράς-ίσως το πιο εύκολο φυτό. Ελάχιστο πότισμα, λίγο καθάρισμα στα φύλλα με ένα πανάκι, αγάπη. Και πολλά Insta stories.

2.Η εντυπωσιακή αλοκάσια

Ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου. Η Alocasia cucullata, έχει πανέμορφα καρδιόσχημα και γυαλιστερά φύλλα, με έντονες φλέβες που φύονται πάνω σε ψηλά πράσινα στελέχη. Είναι επίσης γνωστή ως “Το χέρι του Βούδα” καθώς εντοπίζεται συχνά σε βουδιστικούς ναούς στο Λάος και στην Ταϊλάνδη.

3.Ο κουλ φίκος λυράτα

Χρειάζεται σχετικά σκιερή θέση και αγαπά το υγρό περιβάλλον. Το φύλλωμά του θέλει καθαριότητα με πανάκι και ποτίζεται όταν ξεραίνεται το χώμα του, τοποθετώντας μέσα σε λεκάνη με νερό την γλάστρα. Σχετικά απαιτητικό φυτό, αλλά μας αποζημιώνει με την πανέμορφη εμφάνισή του.

4.O αριστοκρατικός κισσός

Ο κισσός είναι ένα όμορφο και πανεύκολο φυτό με γρήγορη ανάπτυξη που μπορεί να κάνει την κρεβατοκάμαρά σας να δείχνει πολύ ιδιαίτερη. Μπορεί να διακοσμήσει έναν ολόκληρο τοίχο και να δώσει στο χώρο μεγάλη δόση χρώματος. Μια ακόμα όμορφη ιδέα είναι να κρεμάσετε καλάθια μέσα από τα οποία θα κρέμεται ο κισσός.

Ακολουθήστε το στο Google News