Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears) θα καταθέσει για πρώτη φορά σε αίθουσα δικαστηρίου του Λος Άντζελες σχετικά με την υπόθεση διαχείρισης της περιουσίας και της καριέρας της, από τον πατέρα της Τζέιμς Σπίαρς τα τελευταία 13 χρόνια, όταν η ποπ σταρ νοσηλεύτηκε για ψυχιατρική θεραπεία μετά τη δημόσια κατάρρευσή της.

Η ίδια κατέστησε σαφές πέρυσι μέσω του δικηγόρου της ότι δεν θέλει να συνεχιστεί η «κηδεμονία» της.

«Η πελάτισσά μου (Britney Spears) ζήτησε ακρόαση κατά την οποία μπορεί να απευθυνθεί η ίδια στο δικαστήριο», δήλωσε ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, Σάμιουελ Ίνχαμ στο δικαστήριο και πρόσθεσε. «Ζήτησε να γίνει άμεσα»

Η υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών θαυμαστών της από όλο τον κόσμο, οι οποίοι διοργάνωσαν μια εκστρατεία διαμαρτυρίας με το hashtag #FreeBritney (Ελευθερία στη Μπρίτνεϊ) που εμφανίζει την τραγουδίστρια «αιχμάλωτη» μίας κατάστασης που δεν έχει επιλέξει για την ασυνήθιστη νομική ρύθμιση που έχει στερήσει στην τραγουδίστρια την ανεξαρτησία της από το 2008.

Η ακρόαση έρχεται μια μέρα αφότου οι New York Times ανέφεραν εμπιστευτικά έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι η Britney Spears έχει εδώ και χρόνια αντιταχθεί έντονα για το καθεστώς επιτήρησης από τον πατέρα της.

Η ακρόαση της διάσημης ποπ σταρ αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο πλήθος υποστηρικτών της, αν και η Britney Spears σύμφωνα με τον Guardian και το ΑΠΕ, σκοπεύει να εμφανιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς υπέβαλε αίτηση προκειμένου να παυθεί ο πατέρας της από την επίβλεψη των οικονομικών προσωπικών της υποθέσεων, τις οποίες ελέγχει από το 2008.

Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τα εκατομμύρια της περιουσίας της αλλά ακόμα και πτυχές της προσωπικής της ζωής.

Ο πατέρας της διάσημης τραγουδίστριας, Τζέιμι Σπίαρς έχει προσωρινά υποχωρήσει από την διαχείριση του δεύτερου σκέλους, από τον Σεπτέμβριο του 2019, εξαιτίας προβλημάτων υγείας αλλά εξακολουθεί να ελέγχει τα οικονομικά της Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Ο Τζέιμι Σπίαρς διαχειρίζεται την περιουσία της κόρης του, η οποία εκτιμάται στα 51,9 εκατομμύρια ευρώ, σε συνεργασία με το τραστ Bessemer, που ορίστηκε τον Φεβρουάριο συνυπεύθυνο κατόπιν αιτήματος της Σπίαρς.