Οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού είναι γεγονός. Όλοι μας αναζητούμε λίγες ανάσες δροσιάς ενώ συγχρόνως προσπαθούμε να προστατευτούμε από τον ήλιο. Σε αυτό σύμμαχος μας είναι… το αντηλιακό μας.

Προκειμένου να αποφύγουμε τις δυσάρεστες παρενέργειες του ήλιου στην επιδερμίδα μας, όπως τις πανάδες και τον καρκίνο του δέρματος, πρέπει να το ανανεώνουμε συνεχώς. Ωστόσο πόση ποσότητα πρέπει να βάζουμε;

Η ιδανική είναι περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό για το πρόσωπο και τον λαιμό και ένα ολόκληρο κουταλάκι του γλυκού για κάθε χέρι και πόδι μπρος-πίσω. Δεν έχει σημασία ο δείκτης προστασίας του αντηλιακού, η σωστή ποσότητα πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση.

Ειδικότερα για τα αντηλιακά σε μορφή σημειώνεται ότι θέλουν καλή ανακίνηση πριν την χρήση και εφαρμογή έως ότου το δέρμα να γυαλίσει. Για αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν συνήθως συμπληρωματική δράση και λειτουργούν σαν ενισχυτές του αντηλιακού που έχουμε ήδη εφαρμόσει. Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε να το ανανεώνουμε κάθε δύο ώρες και κυρίως αμέσως μετά τις βουτιές.