Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα σήμερα, με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται. Σήμερα θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα, καθώς περιμένουμε σκόνη από την Αφρική, θολούρα στην ατμόσφαιρα, αυξημένη υγρασία και αυξημένη δυσφορία στις μεγαλουπόλεις, καθώς και λίγες αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και βορειά ηπειρωτικά.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 4 μποφόρ, ενώ αναμένονται νοτιάδες στις δυτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις, πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και πολύ ζέστη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ίσως και 40 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από την Τρίτη

Την Κυριακή ίσως να εμφανιστούν τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ την Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς στα κεντρονότια της χώρας. Από Τρίτη έρχεται νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Κορύφωση του κύματος καύσωνα με μέγιστες έως 43 βαθμούς. Έντονο αίσθημα δυσφορίας κατά τόπους. Σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Ο καιρός σήμερα

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα Σάββατο αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και κατά τόπους συνθήκες καύσωνα, καθώς και έντονο αίσθημα δυσφορίας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 41, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 42-43 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 39 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40-41 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς.