Ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ιδρώτας ταλαιπωρούν την επιδερμίδα μας και καθιστούν αναγκαίες κάποιες αλλαγές στο πρωινό μακιγιάζ μας. Άλλωστε, οι ματ υφές και το βαρύ μακιγιάζ όχι μόνο δεν αγαπούν τη θερμότητα, αλλά και δεν ταιριάζουν με την ανάλαφρη διάθεση του καλοκαιριού. Το μόνο πράγμα που πρέπει πάντα να μένει ίδιο στο πρωινό μακιγιάζ μας, ανεξαρτήτως εποχής και ηλιοφάνειας, είναι η αντηλιακή κρέμα, η οποία μας προστατεύει από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και προλαμβάνει τις πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Ακόμη, λοιπόν, κι αν δεν είστε λάτρης του μακιγιάζ, δεν πρέπει να παραλείπετε την εφαρμογή αντηλιακής κρέμας. Αν πάλι αγαπάτε το μακιγιάζ, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να χαρίσετε μια άκρως καλοκαιρινή λάμψη στο πρόσωπό σας.

*Ανάλαφρο foundation

Σίγουρα αν έχετε αψεγάδιαστο δέρμα και η ακμή σάς εγκατέλειψε στο λύκειο, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να εφαρμόζετε foundation και αρκεί απλά η τοπική εφαρμογή λίγου concealer στα σημεία που έχετε κάποιο σημάδι. Ωστόσο, αν εμπιστεύεστε το foundation για να χαρίσετε ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα σας και να καλύψετε τυχόν ατέλειες, είναι σημαντικό να αντικαταστήσετε το make up σας με κάποιο που έχει πιο ελαφριά υφή, ώστε να επιτρέπει την επιδερμίδα σας να αναπνέει, ειδικά αν έχετε λιπαρό δέρμα. Μια έξυπνη εναλλακτική είναι η κρέμες ΒΒ, οι οποίες προσφέρουν κάλυψη χωρίς να επιβαρύνουν το δέρμα.

*Ανοιχτόχρωμες σκιές

Μπορεί να αναβαθμίζουν το βραδινό μακιγιάζ σας και να σας μετατρέπουν σε βασίλισσα των parties, όμως οι σκούρες αποχρώσεις στα μάτια δεν έχουν καμία θέση στο πρωινό καλοκαιρινό μακιγιάζ σας, είτε πρόκειται για σκιές είτε για μολύβι. Όλες θέλουμε να αναδείξουμε τα μάτια μας με τη βοήθεια του μακιγιάζ, αλλά οι σκούρες σκιές είναι πολύ «βαριές» για τον καλοκαιρινό ήλιο. Επομένως, διαλέξτε σκιές σε φωτεινές αποχρώσεις και συνδυάστε τις με μερικές στρώσεις καφέ μάσκαρα για έντονο βλέμμα.

*Bronzer για ηλιοκαμένη όψη

To αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από το bronzer, αφού χαρίζει αυτόματα την πολυπόθητη ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα μας ακόμη κι αν δεν έχουμε δει τη θάλασσα ούτε… με τα κυάλια. Προτιμήστε ένα bronzer σε μορφή πούδρας (απλώνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια) και απλώστε το με ένα φαρδύ πινέλο στα ζυγωματικά σας (στο σημείο όπου τα μάγουλα σχηματίζουν ένα βαθούλωμα), στο περίγραμμα του προσώπου σας και στη ράχη της μύτης σας. Προσέξτε όμως να επιλέξετε μια απόχρωση λίγο πιο σκούρα από τη φυσική σας, ώστε να εξασφαλίσετε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

*Κρεμώδεις υφές

Τόσο στα κραγιόν σας όσο και στο ρουζ σας προτιμήστε τις κρεμώδεις υφές αντί των ματ για μια φυσική λάμψη. Εξάλλου κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, το κόμπακτ ρουζ ή το ματ κραγιόν είναι πιο πιθανό να μη μείνει στη θέση του. Tip: αντί για ρουζ σε μορφή πούδρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμώδες κραγιόν για πιο φυσικό αποτέλεσμα.