Το «φονικό ρήγμα» στη σχέση του 33χρονου πιλότου με την άτυχη Καρολάιν – που διευρύνθηκε το τελευταίο πεντάμηνο – επιχειρεί να ανιχνεύσει και να αναλύσει πλέον ο δικαστικός λειτουργός που ασχολείται με το δραματικό συμβάν της 11ης Μαΐου στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών. Κύριος στόχος, να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα για τη δολοφονία της 20χρονης που παρέμεναν εκκρεμή από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έστρεψε το ενδιαφέρον της στον εγκληματικό ρόλο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μόνο τις τελευταίες ημέρες πριν από την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης. Εξάλλου, πρόκειται για μια υπόθεση με διαρκείς ανατροπές και νέα ερωτήματα, αφού το αποτρόπαιο έγκλημα ακολούθησε μία εντυπωσιακή σκηνοθεσία ληστείας.

Πλέον, λοιπόν, νέο ζητούμενο στο θρίλερ των Γλυκών Νερών, διάρκειας σχεδόν 50 ημερών, είναι να βρεθεί το κίνητρο του δράστη και κυρίως από τι ξεκίνησε η σύγκρουση της Καρολάιν με τον δολοφόνο της, καθώς και τι ήταν αυτό που οδήγησε τελικά τον πιλότο να σχεδιάσει το – κατ’ αυτόν – «τέλειο έγκλημα» με εντυπωσιακή ψυχρότητα. Το γεγονός αυτό, άλλωστε, καταδεικνύεται από τον «τιμωρητικό», όπως χαρακτηρίστηκε, τρόπο που επέλεξε να δολοφονήσει την άτυχη Καρολάιν, της οποίας το όνομα, δε, απέφευγε να αναφέρει στις πολλές δημόσιες δηλώσεις και αναρτήσεις του μετά το έγκλημα.

Επομένως, το ενδιαφέρον των δικαστικών λειτουργών στρέφεται στο να διευκρινισθούν όλες οι πτυχές και οι παράμετροι της εγκληματικής πράξης αλλά και στον νομικό χαρακτηρισμό της, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για πράξη εκ προμελέτης ή προκύψουν άλλα δεδομένα που ενδέχεται να αλλάξουν την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου. Ωστόσο, από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν τίθεται αμφιβολία ότι μόνο και ο τρόπος αριστοτεχνικής διαμόρφωσης της σκηνής του εγκλήματος, ώστε να παραπέμπει σε ληστεία, η μίμηση άλλων ληστρικών επιδρομών και οι προσεκτικές δηλώσεις του, στοιχειοθετούν προετοιμασία μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Εως σήμερα, πάντως, έχει δημιουργηθεί στους ερευνητές της υπόθεσης η σαφής  εικόνα ότι υπήρχαν συνεχείς διενέξεις στο ζευγάρι που άρχισαν πριν από ενάμιση χρόνο και οι οποίες πήραν άσχημη τροπή τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί αν όλα ξεκίνησαν από την εγκυμοσύνη της άτυχης Καρολάιν (σ.σ. όπως υποστηρίζει στην απολογία του) ή υπάρχουν άλλα σκοτεινά σημεία στις επιλογές και στη συμπεριφορά του πιλότου που οδήγησε την 20χρονη σε μία αρνητική στάση απέναντί του, όπως και προς άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Είναι ενδεικτικό ότι η 20χρονη απέφευγε επαφές με πολλούς συγγενείς του πιλότου στην Αθήνα και στους οποίους απέδιδε αδιαφορία, αποφυγή οικονομικής συνεισφοράς στις συναλλαγές του ζευγαριού κ.λπ. Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο αν υπήρχε τρίτο πρόσωπο στη σχέση που μπορεί να είχε ρόλο στη ρήξη του ζευγαριού. Η νεαρή μητέρα, πάντως, είχε αποφύγει να πει οτιδήποτε στους γονείς της στην Αλόννησο σχετικά με το χάσμα με τον σύζυγό της. Οι τελευταίοι, μάλιστα, είχαν την απατηλή εικόνα ότι η κόρη τους είναι ευτυχισμένη και είναι ενδεικτικό ότι όταν είχαν διατυπωθεί ορισμένα ερωτήματα για πιθανή εμπλοκή του πιλότου στη δολοφονία της είχαν εκφράσει τη δυσφορία τους, μιλώντας για «ανυπόστατες κατηγορίες».

 

Νέα κατάθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία απάντηση θα επιχειρηθεί να δοθεί από νεότερη κατάθεση της συμβούλου – είχε παρουσιασθεί ως «ψυχολόγος» – Ελένης Μυλωνοπούλου που φέρεται να είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 10 συνεδρίες με το ζευγάρι την περίοδο Οκτωβρίου – Ιανουαρίου. Κατά τις ίδιες πηγές, η σύμβουλος δύναται να δώσει σημαντικές πληροφορίες για τα σημεία τριβής του ζευγαριού αλλά και για την αναφερόμενη πρόθεση της Καρολάιν να ζητήσει διαζύγιο, όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό ημερολόγιό της. Μάλιστα, δικαστικοί λειτουργοί δεν αποκλείεται να ρωτήσουν τη σύμβουλο αν δέχθηκε επισκέψεις ή υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές με τον 33χρονο δράστη, τις πρώτες ημέρες μετά το έγκλημα, στη διάρκεια των οποίων ίσως της ζήτησε να αποκρύψει δεδομένα των συνεδριών.

Σημαντικά δεδομένα αναμένεται να προκύψουν, όμως, και από την ανάλυση  των κινητών τηλεφώνων θύτη και θύματος. H συσκευή του συζυγοκτόνου, όμως, αποφασίσθηκε να εξετασθεί από το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. περίπου 20 ημέρες μετά την ανθρωποκτονία. Το εν λόγω τμήμα, που μετρά περισσότερες από 1.000 διερευνήσεις υποθέσεων το 2020 και ο συνολικός όγκος των δεδομένων που εξέτασε υπερέβη τα 750 terabytes, προχωρά στη χρήση ειδικών αλγορίθμων και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για την «ανάγνωση» των δεδομένων από κινητά.

Μέχρι στιγμής από την εξέταση του κινητού του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχει προκύψει ότι κινείτο και «έπαιζε» με αυτό το διάστημα που δήλωνε ότι ήταν… δεμένος, κάτι που αποτέλεσε βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο. Εξίσου σημαντικά κρίνονται και τα συνολικά δεδομένα από τη διερεύνηση του κινητού του, σε βάθος μηνών, τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει και τις διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε, μεταξύ άλλων, και με τη σύζυγό του, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει και για το κινητό της Καρολάιν. Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει τη δυνατότητα ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων σε περίπτωση που ο δολοφόνος είχε επιχειρήσει – στο διάστημα που το κινητό ήταν ακόμη στην κατοχή του – να διαγράψει κρίσιμα δεδομένα. Επιπλέον στοιχεία θα αναζητηθούν, άλλωστε, και από μαρτυρίες συγγενών και φίλων του ζευγαριού, ενώ στο «μικροσκόπιο» θα μπουν και οι συναλλαγές τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί, πλέον, να καλύψει ερευνητικά κενά και «παθογένειες» στην έρευνα για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, αφού για τουλάχιστον έναν μήνα υπήρχε η βεβαιότητα ότι επρόκειτο για ληστεία. Ετσι, δεν υποβλήθηκαν εγκαίρως ερωτήματα σε ιατροδικαστή για τον αναφερόμενο χρόνο «λιποθυμίας» του 33χρονου, δεν διερευνήθηκε αν είχε πράγματι στο σπίτι τα 11.000 ευρώ που υποτίθεται ότι του έκλεψαν οι «ληστές» και δεν συνεκτιμήθηκε εγκαίρως η έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου (DNA, αποτυπώματα, βίντεο κ.λπ.) από την υποτιθέμενη εισβολή.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ