Το ρόδι είναι ένα πολύ αγαπημένο φρούτο. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία και το σώμα μας, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Επίσης, αποτελείται από αντιοξειδωτικά και μάλιστα είναι τρεις φορές περισσότερα από ότι το πράσινο τσάι. Τι κάνει λοιπόν και γιατί πρέπει να προτιμάμε τον χυμό του;

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Τα εκχυλίσματα του ροδιού έχουν δράσεις που μπορούν να προστατεύσουν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που χαρακτηρίζει την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης. Ακόμη, ο χυμός του μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη θρόμβων αίματος που εμποδίζουν την κυκλοφορία στις αρτηρίες.

Βοηθά στην πέψη

Το ρόδι ωφελεί το πεπτικό σύστημα παρέχοντας βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν το σώμα να μετατρέπει αποτελεσματικά το λίπος, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, σε ενέργεια. Οι ίνες του βοηθούν στην αποτελεσματική μεταφορά της τροφής στο σώμα, βοηθώντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην πέψη και στην εξουδετέρωση της καούρας. Επίσης, ο χυμός του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαρτικό, για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας.

Βοηθάει στον διαβήτη

Οι περισσότεροι χυμοί περιέχουν υψηλά επίπεδα ζάχαρης και δεν περιέχουν φυτικές ίνες. Όμως, ο χυμός ροδιού περιέχει μικρό ποσοστό ζάχαρης και περιέχει ενώσεις που βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Ο χυμός ροδιού έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, τα οποία είναι χρήσιμα για τη θεραπεία του καρκίνου και την επιβράδυνση της εξέλιξης των όγκων. Μάλιστα, μελέτες υποστηρίζουν ότι έχει την ικανότητα να καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του δέρματος.

Βοηθάει στο δέρμα

Τα ρόδια βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας από εξωτερικούς παράγοντες και στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος. Αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος επιταχύνεται η αποκατάσταση των ιστών και η επούλωση των πληγών.