Μερικές φορές στην προσπάθειά μας να είμαστε καλοί σύντροφοι κάνουμε άθελά μας λάθη που έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό και καταλήγουν να βλάπτουν τη σχέση μας. Οι τρεις παρακάτω συμπεριφορές, ακόμη κι αν είναι καλοπροαίρετες, μπορεί να απομακρύνουν το άλλο σας μισό και να φθείρουν τη μεταξύ σας σχέση.

«Κλείνεστε» στον εαυτό σας

Ίσως από φόβο να δείξετε ευάλωτη, ίσως από ανασφάλεια, ίσως επειδή δεν θέλετε να στεναχωρήσετε τον σύντροφό σας, κλείνεστε στον εαυτό σας και δεν μοιράζεστε όσα σας ενοχλούν ή σας προβληματίζουν. Με αυτόν τον τρόπο όμως, αφενός τα προβλήματα μπορεί να γιγαντώνονται στο κεφάλι σας, αφετέρου απομακρύνεστε από τον σύντροφό σας. Ειδικά μάλιστα αν οι προβληματισμοί σας αφορούν και τη σχέση σας, δεν πρόκειται να λυθούν ποτέ αν δεν τους μοιραστείτε και δεν προσπαθήσετε να βρείτε μια λύση. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι διατήρηση της ηρεμίας δεν οδηγεί απαραίτητα σε μια πιο υγιή σχέση.

Προχωράτε σε χαρακτηρισμούς

Πάνω στον θυμό σας μπορεί να πείτε πράγματα που δεν εννοείτε και να πληγώσετε το ταίρι σας. Κι ενώ οι διαφωνίες και οι εντάσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας σχέσης, ερωτικής ή μη, είναι σημαντικό να γίνονται με σεβασμό. Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξετε είναι οι χαρακτηρισμοί. Αντί να παρασυρθείτε και να καταλήξετε να χαρακτηρίζετε συνολικά την προσωπικότητα του συντρόφου σας, είναι προτιμότερο να σταθείτε στη συμπεριφορά που σας ενόχλησε, ώστε να βοηθήσετε τη μεταξύ σας συζήτηση και να τον κάνετε να καταλάβει τι ακριβώς σας πείραξε.

Δεν αφήνετε χώρο για τα αρνητικά συναισθήματα

Σίγουρα, το να εστιάζετε στη φωτεινή πλευρά της ζωής είναι πολύ καλύτερο από το να κοιτάζετε συνέχεια το αρνητικό. Ωστόσο, ορισμένες φορές η υπερβολική αισιοδοξία μπορεί να γίνει τοξική ή έστω ενοχλητική για τους γύρω σας. Αντί λοιπόν να βιαστείτε να παρηγορήσετε τον σύντροφό σας λέγοντας του να δει τη θετική πλευρά, αφήστε του τον χώρο να είναι λυπημένος και απογοητευμένος. Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην έχει συνέχεια καλή διάθεση, ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση.

Αν βιαστείτε να αλλάξετε τη διάθεσή του, ο σύντροφός σας μπορεί να νιώσει ότι οι ανάγκες και τα συναισθήματά του υποβαθμίζονται ή ακόμη και να τον εμποδίσετε να νιώσει οικειότητα μαζί σας. Ακούστε λοιπόν τον σύντροφό σας προτού προσπαθήσετε να αλλάξετε τη διάθεσή του και να τον κάνετε να δει το ποτήρι μισογεμάτο. Κάντε του σχετικές ερωτήσεις, ώστε να τον ενθαρρύνετε να σας μιλήσει για όσα τον απασχολούν.