Όλα άβολα, όλα καυτά, μυρίζουν βότκα και μελλοντικά δάκρυ μετ’ αναστεναγμών.

«Ααααχ, θυμάσαι εκείνο το καλοκαίρι στην Ίο;», ρωτάς. «Πώς δεν θυμάμαι», απαντάς.

Οι καλοκαιρινές αγάπες είναι εφήμερες όπως τα άνθη του ιβίσκου που μένουν πάνω στο φυτό για δύο μέρες κι ύστερα βγαίνουν άλλα.

Οι καλοκαιρινές αγάπες είναι υπέροχες, αναστατωτικές, απρόσμενες, ανεπανάληπτες.

Όσες κρατούν μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη είναι σχέσεις ζωής. Ή και όχι-στ’ αλήθεια, κανόνες δεν υφίστανται.

Η πρώτη συνάντηση

Συνήθη Μέρη: Εκείνο το κολλημένο από τον ιδρώτα πάρτυ στον Λυκαβηττό που φιλιέστε από το πουθενά, παραλία Βουλιαγμένης από παρέα σε παρέα που πιάνετε φιλοσοφίες, μπαρ στο κέντρο που παίζει ροκ εν ρολ και εσείς χορεύετε ασταμάτητα, σταματημένοι στο φανάρι κοιτιέστε μέσα από γυαλιά ηλίου, στο κατάστρωμα του πλοίου κάνετε τράκα ο ένας από την άλλη και ρεμβάζετε θάλασσα, στο νησί την άλλη μέρα κρατιέστε από το χέρι ξιπόλητοι

Συνήθεις αντιδράσεις: Σε παντρεύομαι τώρα, Σε θέλω, Λιώνω, Δεν αντέχω, Πάμε, φύγαμε/Πού πάμε;/Δεν ξέρω/Έρχομαι

Συνήθεις εξελίξεις: Σεξ την ίδια νύχτα και μετά Κύριος Οίδε, Ραντεβού λίγες μέρες μετά και σε ένα μήνα τριήμερο στην Εύβοια με αμάξι και κάποιον σκύλο, μηνύματα στα social και ανεξήγητη αναβολή συνάντησης μέχρι που έρχεται μια δεύτερη συνάντηση τυχαία και λέτε, δεν μπορεί, είναι γραφτό και οι φίλοι σας αρχίζουν να σας ψάχνουν από την επόμενη κιόλας, επειδή κολλάτε.

Γιατί να και Γιατί να μην

Γιατί όλα είναι στην δαπασών: η μουσική, η διάθεση, η φαντασία. Πιο μεγάλες ανοιχτωσιές, ανεξερεύνητοι ορίζοντες, μεγάλα λόγια που σβήνουν σαν τα παγάκια στο τζιν και  στάζουν επάνω στα σώματα. Τρέλα, ποιητική διάθεση, υπερβολές.

Δύο κορίτσια χορεύυν ξιπόλητα στην Καλαμιώτου και δύο αγόρια τα ερωτεύονται εκείνα ακριβώς τα λεπτά που διαρκεί το κομμάτι. Ένα αγόρι έρχεται από το εξωτερικό όπου σπουδάζει, έρχεται τυχαία σε μια μάζωξη σε σπίτι και ένα κορίτσι παθαίνει μαζί του.

Δυο παντρεμένοι κάνουν έρωτα κάθε Πέμπτη και ονειρεύονται α πάνε διακοπές οι δυο τους χωρίς παιδιά και συζύγους, κοιτώντας το ταβάνι του ξενοδοχείου.

Μιλάμε για σουρεαλισμό και σοβαρό αλμοδοβαρισμό.

Να ερωτευτείτε ια όλους αυτούς τους λόγους. Να το αποφύγετε για τους ίδιους.

Είναι πάντα επίπονο για έναν από τους δύο. Αλλά θα γεννθούν ωραία γραπτά κι ωραίες μελωδίες κι ωραίες χειμωνιάτικες συζητήσεις.

Υπάρχει ένα σημείο στους βυθούς των θαλασσών όπου καταλήγουν οι έρωτες του καλοκαιριού που εξατμίστηκαν. Το επόμενο καλοκαίρι ξεβράζονται ως κοχύλια στην στεριά για τους επόμενους που νομίζουν πως βρήκαν την αγάπη της ζωής τους έναν Αύγουστο.

Φέτος, αναμένεται σφοδρή θύελλα φιλιών και σωμάτων. Φέτος, διψάμε μετά από τόση κλεισούρα.

Κάνουμε έρωτα και σεξ με προφύλαξη και ασφάλεια, σεβόμαστε το «ναι» και το «όχι» του παρτενέρ μας, δεν γράφουμε (πάρα πολύ) την παρέα μας, δεν φοβόμαστε τα μεγάλα λόγια γιατί το θερμόμετρο χτυπάει 40ρια το μεσημέρι και το μυαλό μας τις νύχτες χορεύει ελεύθερο από νόρμες και συγκρατημένες συμπεριφορές.

Ιδρώνουμε παρέα σε λευκά σεντόνια και γιορτάζουμε την ζωή.

Cheers to summer loves.