«Οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα από τα παιδιά μικρότερης ηλικίας» ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας πως απαιτείται αναπροσαρμογή σχεδίων και αποφάσεων.

«Η Επιτροπή διατύπωσε τη θετική της γνώμη για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15 έως 17 ετών» δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, εκτιμώντας πως εμβολιασμός των εφήβων αποτελεί ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα, Μάριο Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα emvolio.gov.gr μέσω της οποίας θα μπορούν να κλείνονται τα ραντεβού, θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Ο τρόπος με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων, όπως διευκρίνισε, θα ανακοινωθεί στην ενημέρωση της επόμενης Δευτέρας.

Για τον εμβολιασμό των εφήβων, όπως ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου, θα χρησιμοποιηθούν εμβόλια mRNA. «H ασφάλειά τους παρακολουθείται αυστηρά στις χώρες που το εφαρμόζουν» τόνισε, κάνοντας λόγο για 250 περιπτώσεις ήπιας περιμυοκαρδίτιδας. Τα δεδομένα προέρχονται από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο πολυκεντρικής μελέτης, στο πλαίσιο της οποίας χορηγήθηκαν 8 εκατομμύρια δόσεις σε παιδιά 12 – 17 ετών, και σε 6 εκατομμύρια παιδιά που είχαν χορηγηθεί και οι δύο δόσεις. «Οι σπάνιες ήπιες καταστάσεις δεν αναιρούν το όφελος των εμβολίων», κατέληξε η Μ. Θεοδωρίδου.

Ακολουθήστε το στο Google News