Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Σάλμα Χάγιεκ, μιλώντας μεταξύ άλλων και για τη μητρότητα, αλλά και για τους λόγους που η ίδια είναι ευτυχισμένη που έγινε μητέρα μετά τα 40 της χρόνια.

Η 54χρονη μεξικανοαμερικανή ηθοποιός και παραγωγός, είναι με τον Γάλλο σύζυγό της, Φρανσουά Ανρί Πινώ, οι γονείς της 13χρονης Βαλεντίνα, ωστόσο εκείνη παραδέχεται ότι πριν συναντήσει τον μελλοντικό σύζυγό της, δεν ήταν σίγουρη αν το μέλλον, της επιφύλασσε τη μητρότητα.


«Δεν είχα ελπίδα να αποκτήσω παιδιά λόγω ενός ιατρικού θέματος», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Style των The Sunday Times, εξηγώντας ότι είχε αφοσιωθεί στο να γίνει «τρελή κυρία χίπης ζώων», να ζωγραφίζει και να καλλιεργεί το δικό της φαγητό στο αγρόκτημα που είχε στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Αλλά όταν ήρθε στη ζωή της ο Πινώ, «άλλαξε τα πάντα».

Είναι, ωστόσο, χαρούμενη που περίμενε μέχρι και μετά τα 40 να ξεκινήσει μια οικογένεια, έχοντας μέχρι τότε πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης σειράς Ugly Betty (την οποία επίσης ήταν παραγωγός) και της εκπληκτικής Frida , το 2002.

«Είχα φτάσει σε ένα σημείο στην καριέρα μου όπου είχα κάνει πολλά πράγματα. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που θα γινόμουν μητέρα», είπε.

Ο Πινώ είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών ειδών μόδας Kering, ο οποίος αντιπροσωπεύει μάρκες όπως οι Gucci, Alexander McQueen και Saint Laurent.


Λέει ότι τα στοιχεία που κάνουν τον 12χρονο γάμο της να συνεχίζει να είναι δυνατός, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο σύζυγός της «απολαμβάνει την τρέλα μου», βρίσκει τη «σοφία στα αστεία μου» και «γελάει με τα δράματά μου»

Παραδέχεται δε ότι:

«Δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους, ίσως κανέναν, που νιώθει όπως νιώθω εγώ για τον άντρα μου».

Όταν δεν απολαμβάνει την ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή στο σπίτι της στο Λονδίνο (όπου η οικογένεια μετακόμισε από το Παρίσι το 2014), η 54χρονη Hayek συνεχίζει να κατακτά το Χόλιγουντ αμφισβητώντας τα απαρχαιωμένα στερεότυπα.


Θα τη δούμε να εμφανίζεται στο πολυαναμενόμενο βιογραφικό δράμα House of Gucci – με πρωταγωνιστές την Lady Gaga και τον Άνταμ Ντράιβερ – ενώ έχει και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Hitman’s Wife’s Bodyguard, όπου παίζει τη Sonia, σύζυγο του δολοφόνου Samuel L Jackson, η οποία εκτός των άλλων περνάει την εποχή της εμμηνόπαυσης.

«Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να το βάλω στο σενάριο, γιατί είναι τόσο πραγματικό ζήτημα για όλες μας», λέει, εξηγώντας ότι είναι ένα θέμα που δεν συνδέεται ποτέ με διάσημες γυναίκες, παρά το γεγονός ότι όλες οι γυναίκες – δηλαδή, το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού – βιώνουν αυτή τη μετάβαση.

«Οι άνθρωποι έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι η εμμηνόπαυση συμβαίνει όταν μια γυναίκα σταματά να είναι σέξι. Η ιδέα του να μας δίδεται ημερομηνία λήξης για τα πάντα με βάση την ικανότητά μας να κάνουμε μωρά ή όχι, είναι πραγματικά άδικη», λέει. «Δεν πρέπει να μας ορίζει ως γυναίκες».