Μικρά μυστικά που κάνουν όμως μεγάλη διαφορά…

Φρένο στο τηγάνι

Τηγάνι και σοτάρισμα πάνε παρέα. Δεν είναι λίγες οι φορές που το φαγητό μας περνάει πρώτα από το τηγάνι πριν φτάσει στο πιάτο μας. Το τηγάνισμα και το σοτάρισμα είναι δύο από τις πιο γνωστές μεθόδους μαγειρέματος και αν δεν προσέξεις την ποσότητα του λαδιού που θα χρησιμοποιήσεις, πιθανότατα θα αυξήσεις κατά πολύ τις θερμίδες και τα λιπαρά που θα καταναλώσεις. Ένας αρκετά πιο εύκολος τρόπος για να ελέγξεις την ποσότητα του λαδιού, είναι να ψήσεις το γεύμα σου σ’ ένα ταψί στον φούρνο. Με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσεις την πρόσληψη θερμίδων στο μέγιστο.

Σαλάτα πάντα

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις την αναγκαιότητα να συμπεριλάβεις στις διατροφικές σου συνήθειες τα λαχανικά. Η κατανάλωση των λαχανικών έχει τεράστια οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, ο οποίος επωφελείται από άφθονα αντιοξειδωτικά που δρουν θετικά στην υγεία. Μπορείς να ελέγξεις τις μερίδες που καταναλώνεις, χωρίζοντας το πιάτο σου σε δύο ισόποσα μέρη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λαχανικά της αρεσκείας σου, όπως πράσινη σαλάτα με ρόκα, μπρόκολο ή χόρτα.

Αντικαταστείτε το λευκό αλεύρι

Μια διατροφή εμπλουτισμένη σε προϊόντα ολικής άλεσης, εξασφαλίζει στον οργανισμό όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του. Μπορείς ν’ ανταλλάξεις τους τυπικούς υδατάνθρακες με προϊόντα ολικής άλεσης όπως καστανό ρύζι, ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης και νιφάδες βρώμης και να ενισχύσεις άμεσα τη θρεπτική αξία των γευμάτων σου.

Μαγιονέζα #νοτ

Η αλήθεια είναι ότι η σαλάτα με το κατάλληλο dressing, είναι περισσότερο απολαυστική από ότι αν την έτρωγες απλώς με λάδι, ξίδι ή λεμόνι. Φυσικά και όταν ακούς dressing , το μυαλό σου πάει απευθείας σ’ ένα σύνηθες μείγμα με βάση την μαγιονέζα, το οποίο δεν εξυπηρετεί πουθενά τον σκοπό ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ευτυχώς, στις μέρες μας υπάρχουν προϊόντα που θεωρούνται άξιοι αντικαταστάτες μιας δροσιστικής σάλτσας και υπόσχονται εξίσου ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Προμηθεύσου ταχίνι, αβοκάντο ή γιαούρτι και σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς και σπόρους, φτιάξε την τέλεια κρεμώδη υφή που θ’ απογειώσει την γεύση στον ουρανίσκο σου!