Η στιγμή που περιμένατε όλο το χρόνο επιτέλους έφτασε! Αποχαιρετάτε το γραφείο και φεύγετε για διακοπές! Είτε σκοπεύετε να παραθερίσετε κοντά στο σπίτι σας, είτε να εξερευνήσετε την ύπαιθρο, είτε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, η βαλίτσα των διακοπών είναι το πρώτο πράγμα που θα σας απασχολήσει.

Με αυτά τα tips θα οργανώσετε σωστά τη βαλίτσα των διακοπών, για να μην πάρετε πάλι τη μισή ντουλάπα μαζί σας, ανακαλύπτοντας μετά ότι έχετε ξεχάσει τα πιο χρήσιμα πράγματα στο σπίτι σας.

Καλοκαιρινό διάβασμα

Η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου αποτελεί αγαπημένο χόμπι για πολλούς ταξιδιώτες. Αναζητείστε μία λίστα με τίτλους ρομαντικών μυθιστορημάτων «τσέπης» ή ρωτήστε τους φίλους σας εάν μπορείτε να δανειστείτε τα αγαπημένα τους βιβλία.

Νέες κάλτσες

Ακόμα κι αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε κάποια περιοχή που ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο», οι νύχτες μπορεί να είναι ψυχρές. Φορώντας λεπτές κάλτσες κατά τη διάρκεια του ύπνου, θα μπορούσατε να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Καπέλο και γυαλιά ηλίου

Ψάθινο καπέλο θαλάσσης, καπέλο του ψαρά, καπέλο του μπέιζμπολ – ανεξάρτητα από το στυλ σας, βάλτε στη βαλίτσα των διακοπών ένα καπέλο, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην συνθλιβεί. Καλύτερα ακόμα, φορέστε το κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και φυσικά μην παραλείψετε τα γυαλιά ηλίου. Θα τα χρειαστείτε σίγουρα όταν θα χαλαρώνετε δίπλα στη θάλασσα ή στην πισίνα.

Ενυδατικό mist

Οι ατελείωτες ώρες στον καυτό ήλιο ή τον αλμυρό θαλασσινό αέρα, μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα σας. Ένα ενυδατικό mist θα βοηθήσει την επιδερμίδα σας να δροσιστεί και να αναζωογονηθεί.

Αντηλιακό με βάση τον ψευδάργυρο

Η προστασία του δέρματός σας είναι αδιαπραγμάτευτη. Το ίδιο όμως και η προστασία του πλανήτη. Ανεξάρτητα, λοιπόν, με το αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σε κάποια περιοχή με κοραλλιογενείς υφάλους, βάλτε στη βαλίτσα σας ένα αντιηλιακό με ψευδάργυρο, που σέβεται τη θαλάσσια ζωή.

Σταγόνες ματιών

Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά σταγόνες ματιών, βάλτε ένα φιαλίδιο στο νεσεσέρ σας. Οι πτήσεις, ο κλιματισμός του ξενοδοχείου και ο καυτός αέρας, μπορούν να οδηγήσουν σε ξηρά, κόκκινα μάτια με φαγούρα. Οι σταγόνες καταπραΰνουν τις αλλεργίες και ενυδατώνουν τα μάτια σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα αξιοθέατα χωρίς ενοχλήσεις.

Αντισηπτικό Χεριών και Μωρομάντηλα

Ακόμα κι αν ταξιδεύετε χωρίς παιδιά, τα υγρά μαντηλάκια είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Βρώμικες ξαπλώστρες, χυμένοι καφέδες και κολλώδη δάχτυλα παύουν να σας απασχολούν με τα μωρομάντηλα. Το αντισηπτικό χεριών θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, αν εκεί που βρίσκετε δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό για να πλύνετε τα χέρια σας.

Επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερού

Βάλτε στη βαλίτσα σας ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερού για να παραμείνετε ενυδατωμένοι ακόμα κι όταν κινείστε. Πάρτε το στην παραλία, σε πεζοπορίες ή στα αγαπημένα σας θεματικά πάρκα. Τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια μπορούν να παραμείνουν κρύα (ή ζεστά) για ώρες και είναι πολύ πιο οικονομικά από το να αγοράζετε πλαστικά μπουκάλια κάθε φορά που διψάτε.

Extra tip:  Είναι πάντα καλό να βάλετε στη βαλίτσα των διακοπών ένα ή και περισσότερα εφεδρικά μαγιό.