Ισως να μην τη φροντίζουμε όπως πρέπει όλο τον χρόνο, όμως κάθε καλοκαίρι η κοιλιά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που προσελκύουν τα βλέμματα. Ετσι ακολουθούμε τα παρακάτω beauty tips προκειμένου να τη βελτιώσουμε και να αναδείξουμε την εμφάνισή μας με τα μαγιό αλλά και με τα μικροσκοπικά tops που την αφήνουν ακάλυπτη.

 

 

# Δεν ξεχνάμε να κάνουμε απολέπιση στην περιοχή

Δυο φορές την εβδομάδα, πριν από το ντους, βουρτσίζουμε για περίπου πέντε λεπτά την κοιλιά, τους μηρούς, τα χέρια και τους γλουτούς, με δυνατές κινήσεις προς την καρδιά με μια μαλακή, φυσική βούρτσα. Ετσι αφενός αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους. Κυρίως, όμως, βοηθάμε το δέρμα να απορροφήσει καλύτερα τα ενυδατικά συστατικά που θα προσφέρουμε στη συνέχεια. Επίσης, διεγείρει την κυκλοφορία και βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και του πρηξίματος.

Extra tip: Πίνοντας άφθονο νερό και κάνοντας μια διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και Ε βοηθάμε την κυκλοφορία της λέμφου και του εντέρου. Παράλληλα ενισχύουμε την ανάπλαση του δέρματος και την ελαστικότητά του.

 

 

# Προσφέρουμε πλούσια ενυδάτωση

Η εγκυμοσύνη, η απότομη αυξομείωση του βάρους, το απότομο ύψος αλλά και οι ορμονικές διαταραχές ενίοτε προκαλούν ραγάδες στην περιοχή της κοιλιάς.

-Αν βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, δηλαδή έχουν ροζ χρώμα και είναι μικρές, τότε μπορούμε να τις ελαχιστοποιήσουμε. Αρκεί να ενυδατώνουμε καθημερινά την περιοχή με ειδικές συνθέσεις, πλούσιες σε θρεπτικούς και επουλωτικούς παράγοντες. Έτσι αφενός το δέρμα θα γίνει πιο ελαστικό και ανθεκτικό και αφετέρου θα μειώσουμε τις ραγάδες.

Tip: Εφαρμόζουμε καθημερινά στην κοιλιά μία ειδική σύνθεση για τις ραγάδες, η οποία είναι πλούσια σε επουλωτικούς και ενυδατικούς παράγοντες. Απλώνουμε τη σύνθεση, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις γύρω από την περιοχή του αφαλού, με φορά την κίνηση των δεικτών του ρολογιού. Έτσι βοηθάμε στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών της σύνθεσης και στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Extra tip: Αν οι ραγάδες έχουν πάρει πλέον το χρώμα του δέρματος, τότε επισκεπτόμαστε τον δερματολόγο ή τον πλαστικό χειρουργό. Αυτός θα μας υποδείξει την καλύτερη θεραπεία για να τις εξαλείψουμε οριστικά.

# Απομακρύνουμε την τριχοφυία

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να απομακρύνουμε την τριχοφυία στην περιοχή της κοιλιάς είναι το κερί. Ωστόσο, η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος αποτρίχωσης είναι το laser. Κοστίζει περισσότερο από τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, όμως έχει μόνιμα αποτελέσματα και δεν προκαλεί ερεθισμούς.

Tip: Ωστόσο, αν τελικά επιλέξαμε το κερί για την αποτρίχωσή της κοιλιάς, δεν ξεχνάμε να κάνουμε απολέπιση στην περιοχή μία-δυο φορές την εβδομάδα, ώστε να εμποδίσουμε τις τρίχες να γυρίσουν στο εσωτερικό της επιδερμίδας και να δημιουργήσουν σπιθουράκια.