Όπως προσαρμόζετε κάθε εποχή την γκαρνταρόμπα σας, ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες, έτσι πρέπει να κάνετε και στην περιποίησή σας. Ορίστε λοιπόν τα beauty tips που μπορούν να αναβαθμίσουν την καλοκαιρινή σας περιποίηση.

1. Επιλέξτε αντηλιακή που δεν φράζει τους πόρους

Πολλοί λόγω της ζέστης και της λιπαρότητας, αποφεύγουν την εφαρμογή αντηλιακής. Ωστόσο, η λύση δεν είναι αυτή αλλά μία λεπτόρρευστη αντηλιακή σύνθεση υψηλής προστασίας, μη λιπαρή που δεν φράζει τους πόρους αλλά ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά ανθεκτική στο νερό και στον ιδρώτα. Έτσι θα αποφύγετε την αφυδάτωση, τους ερεθισμούς και τις πανάδες που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος, χωρίς περιττές γυαλάδες και σμήγμα.

Προσοχή! Μην παραλείπετε να βάζετε αντηλιακό στα σημεία που συνήθως ξεχνιούνται, όπως τα αυτιά, πίσω από τα γόνατα, στις κλειδώσεις, στο πάνω μέρος των πελμάτων και στο τριχωτό.

2. Αποφύγετε την αποτρίχωση πριν την παραλία

Ο λόγος είναι ότι το ξυράφι και το κερί αποµακρύνουν τα λιπίδια και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερµίδα αφήνοντάς την εκτεθειµένη στον ήλιο, στο αλάτι και στο χλώριο. Το αποτέλεσµα είναι κοκκινίλες, ερεθισμοί, δυσχρωµίες, τρίχες που µπαίνουν στο δέρµα ή σπυράκια. Κάντε αποτρίχωση την προηγούµενη μέρα, ή αρκετές ώρες προτού φτάσετε στην παραλία.

3. Προτιμήστε ανάλαφρες, oil-free καλλυντικές συνθέσεις

Η σωστή στρατηγική για να επαναφέρετε τη ματ όψη και την ισορροπία της επιδερμίδας σας το καλοκαίρι είναι να αποφεύγετε τα σκληρά καθαριστικά που απομακρύνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και να χρησιμοποιείτε λεπτόρρευστες συνθέσεις που χαρίζουν αίσθηση άνεσης και ορατά πιο υγιή όψη.

4. Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα

H απολέπιση σώματος είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία που απαιτεί ελάχιστα λεπτά και που σίγουρα χαρίζει υπέροχα αποτελέσματα. Δύο φορές την εβδομάδα, πριν από το ντους, βουρτσίστε τη στεγνή επιδερμίδα για μερικά λεπτά, ξεκινώντας από τα πόδια προς τα πάνω. Η επιδερμίδα θα ξαναβρεί τη χαμένη λάμψη και την απαλότητά της, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί το πρήξιμο και θα αποκτήσετε πιο ομοιόμορφο μαύρισμα.

5. Προφυλάξτε τα μαλλιά σας

Ο ήλιος δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα αλλά και τα μαλλιά. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μονίμως στην τσάντα της παραλίας ένα αντηλιακό λάδι που προστατεύει και διατηρεί τη λάμψη και την υγεία τους. Ψεκάστε σε στεγνά ή νωπά μαλλιά πριν ή και κατά τη διάρκεια της έκθεσης και ανανεώστε μετά την επαφή με το νερό.

Επίσης, αν η τρίχα σας είναι ιδιαιτέρως αφυδατωμένη, κάντε το εξής: Προτού φύγετε για την παραλία, βρέξτε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε τους μια μαλακτική κρέμα που δεν ξεβγάζεται. Η σύνθεση θα σφραγίσει την πορώδη, άγρια τρίχα και θα αποτρέψει τους εξωτερικούς παράγοντες που την αφυδατώνουν να διεισδύσουν στο εσωτερικό της. Με αυτό το κόλπο θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά τόσο στην υφή των μαλλιών όσο και στο ξέμπλεγμά τους.