Η αντηλιακή προστασία από την κορφή ως τα νύχια είναι απαραίτητη, αυτό είναι δεδομένο. Η έντονη ηλιοφάνεια δεν απειλεί μόνο το δέρμα του σώματος και του τριχωτού αλλά και τα μαλλιά. Η ψαλίδα, οι κόμποι, το δύσκολο ξέμπλεγμα, το  φριζάρισμα, σπάσιμο και το ξεθώριασμα του χρώματος είναι τα κυριότερα συμπτώματα που θέλουμε να αποφεύγουμε. Όμως το αντηλιακό μαλλιών είναι πράγματι η λύση ή μπορούμε να το προσπεράσουμε; Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να ξέρουμε για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα.

# Μπορεί τα μαλλιά να μην… παθαίνουν έγκαυμα, όμως όταν η τρίχα εκτίθεται στον ήλιο, οξειδώνεται το εξωτερικό της περίβλημα και «ανοίγει». Ετσι  χάνεται η φυσική της υγρασία.

Tip: Για ενισχυμένη προστασία και θρέψη στα ξηρά / ταλαιπωρημένα / βαμμένα μαλλιά, εφαρμόζουμε πρώτα ένα leave in conditioner και στη συνέχεια ένα αντηλιακό σπρέι.

# Οι ελεύθερες ρίζες διαβρώνουν την κερατίνη, τη δομική πρωτεϊνη των μαλλιών, στην οποία οφείλεται η λάμψη, η λεία υφή αλλά και το πάχος της τρίχας. Ετσι αυτά αποδυναμώνονται και σταδιακά γερνούν πρόωρα, γίνονται εύθραυστα, θαμπά και φριζάρουν περισσότερο.

# Καθώς η επιδερμίδα της τρίχας ανοίγει, χάνεται η υγρασία αλλά και οι χρωστικές που κάνουν το χρώμα της ζωηρό και λαμπερό. Ετσι είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι κάθε τύπος μαλλιών επωφελείται από μία αντηλιακή σύνθεση ωστόσο φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα βαμμένα.  Το ίδιο ισχύει και για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα.

Πώς δρα  το  αντηλιακό μαλλιών

Δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα που τη θωρακίζει απέναντι στις βλαβερές ακτίνες. Πιο συγκεκριμένα, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία καθώς και τα φίλτρα που περιέχει μία αντηλιακή σύνθεση μαλλιών προστατεύουν την τρίχα από την οξείδωση και την πρόωρη γήρανση.

Τι άλλο πρέπει να ξέρω;

Οι αντηλιακές συνθέσεις μαλλιών  κυκλοφορούν κυρίως σε μορφή σπρέι για γρήγορη πρακτική εφαρμογή ή ξηρού ελαίου. Ωστόσο για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα ενδείκνυται η αντηλιακή κρέμα. Κι αυτό γιατί είναι ακόμα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για έξτρα απαλότητα και ελαστικότητα.