Περιέχουν φυτικές ίνες, μέταλλα (κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο και ψευδάργυρο), αντιγηραντικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Σημειωτέον ότι τα μοβ σύκα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και έχουν ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση.

Το σύκο λοιπόν είναι μία υπετροφή που έχει μοναδικές ιδιότητες τόσο όταν την καταναλώνουμε όσο και όταν τη χρησιμοποιούμε τοπικά στην επιδερμίδα. Το εκχύλισμά του έχει ενυδατικές και στυπτικές ιδιότητες, συσφίγγοντας αποτελεσματικά τους πόρους. Πιο συγκεκριμένα, τα σύκα ως καλλυντικά συστατικά περιορίζουν τη διαδερμική απώλεια υγρασίας και μειώνουν το σμήγμα, γι’ αυτό είναι ό,τι πρέπει για τις λιπαρές επιδερμίδες.

Επιπλέον χάρη στα ένζυμα και τους κόκκους του, το σύκο κάνει εξαιρετικό φυσικό πίλινγκ στην επιδερμίδα, χαρίζοντάς της βελτιωμένη λαμπερή και τονωμένη όψη.

Beauty recipe

Δοκιμάσαμε μία εγγυημένη συνταγή με σύκο για λαμπερή και λεία επιδερμίδα και σας την προτείνουμε. Δυο σύκα και μισή κουταλιά ελαιόλαδο είναι τα μόνα υλικά που χρειαζόμαστε.

Τι κάνουμε:
-Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα χτυπάμε στο μπλέντερ
-Προσθέτουμε το ελαιόλαδο
-Ανακατεύουμε

Αυτό ήταν! Σε καθαρό πρόσωπο απλώνουμε τη μάσκα. Επειτα περιμένουμε 5’ και ξεπλένουμε με νερό κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.
Χάρη στους κόκκους των σύκων τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα απομακρύνονται και η υφή της επιδερμίδας γίνεται λεία και απαλή.
Το ελαιόλαδο ενισχύει την ενυδάτωση και την ενίσχυση των κυττάρων χάρη στις βιταμίνες και τα λιπαρά του οξέα.