Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς δε δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι και τον Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ, καθώς επικράτησαν με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και πήραν έτσι την πρόκριση για το β’ γύρο του διπλού μεικτού των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα δύο Ελληνόπουλα δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στο σύνολο του Καναδά και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, όπου τους περιμένουν η Άσλεϊ Μπάρτι και ο Φράνκλιν Πιρς από την Αυστραλία.

Το πρώτο σετ ήταν αρκετά κλειστό, με τους αντιπάλους να κρατούν το σερβίς τους, αποφεύγοντας τα πολλά λάθη, που θα μπορούσαν να κοστίσουν.

Το όγδοο γκέιμ ήταν και το καθοριστικό, καθώς η Ελλάδα με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Τσιτσιπά κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ.

Στη συνέχεια τα δύο Ελληνόπουλα κράτησαν το σερβίς και κατέκτησαν το πρώτο σετ σχετικά εύκολα με 6-3 στα γκέιμ.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο σετ ήταν ιδανικό για Σάκκαρη και Τσιτσιπά, που έφθασαν αμέσως στο μπρέικ παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα, καθώς κράτησαν το σερβίς τους στη συνέχεια.

Στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα και τα δύο παιδιά έκαναν τρομερή διαχείριση του ματς, με τα σερβίς του Τσιτσιπά να δίνουν τη λύση όπου χρειαζόταν, ενώ η Σάκκαρη έβγαζε μεγάλες άμυνες, που έδιναν την ευκαιρία να τελειώνουν τις φάσεις στη συνέχεια.

Πλέον Σάκκαρη και Τσιτσιπάς δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις όσον αφορά το ατομικό τους παιχνίδι, μετά τους αποκλεισμούς από Σβιτολίνα και Ουμπέρ αντίστοιχα.

Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να είναι ξεκούραστοι και πιο φρέσκοι στις επόμενες αναμετρήσεις τους, ώστε να πετύχουν κάτι καλό και να φέρουν πίσω στην Ελλάδα ένα μετάλλιο.