Η περιποίηση των ματιών μας δεν χρειάζεται να είναι σύνθετη ή χρονοβόρα. Μπορούμε να διώξουμε τις ατέλειες μας και να… «σβήσουμε» χρόνια από το βλέμμα μας και την όψη τους, ακολουθώντας τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές.

Βασική περιποίηση για νεανικό βλέμμα

Για τον καθαρισμό

Αν είμαστε μακιγιαρισμένες, χρησιμοποιούμε πάντα ένα ειδικό καθαριστικό για την περιοχή των ματιών και αφαιρούμε το μακιγιάζ με απαλές κινήσεις χωρίς τρίψιμο. Αν θέλουμε να έχουμε ένα καθαριστικό για το πρόσωπο και τα μάτια, μια πολύ καλή πρόταση είναι το νερό καθαρισμού.

Για τις ατέλειες (μαύροι κύκλοι, πρήξιμο, ρυτίδες)

1 Απλώνουμε στο πάνω και κάτω βλέφαρο μια κρέμα ή τζελ με αποσυμφορητικούς και λευκαντικούς παράγοντες ή μια κρέμα με θρεπτική, αντιρυτιδική δράση, ανάλογα με το ποιες είναι οι ανάγκες μας.
2 Με τον δείκτη ή το μεσαίο δάχτυλο, ταμπονάρουμε με φορά από την εσωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική. Έτσι, διεγείρουμε τη μικροκυκλοφορία και απομακρύνουμε τα υγρά και τις τοξίνες που συσσωρεύονται στην περιοχή των ματιών.
3 Αν χρειάζεται, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πρωί και βράδυ, πριν κοιμηθούμε.
4 Μία με δύο φορές την εβδομάδα προσφέρουμε εντατική περιποίηση στην περιοχή των ματιών εφαρμόζοντας μια ειδική μάσκα ή patches (επιθέματα).

Για την τόνωση της περιοχής

Μια αποτελεσματική μέθοδος για να μειώσουμε το βάθος των ρυτίδων και να προλάβουμε την εμφάνιση νέων είναι η γιόγκα προσώπου. Δυναμώνει τους μυς του προσώπου, αναζωογονεί τα κύτταρα, προσφέρει λάμψη και όχι μόνο.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος κάνει ανώδυνο λίφτινγκ, γι’ αυτό την αποκαλούν «yotox» (από τις λέξεις yoga και botox). Αναφέρουμε ενδεικτικά μια ειδική άσκηση για το «πόδι της χήνας» που μπορείτε να κάνετε καθημερινά: Ανοιγοκλείστε τα μάτια σας για 5΄΄.

Έπειτα, κοιτάξτε δεξιά και αριστερά πάλι για 5΄΄. Στη συνέχεια, ανοίξτε τα μάτια σας όσο το δυνατόν περισσότερο (προσέχοντας να μη συσπάται το μέτωπο) και εστιάστε σε ένα αντικείμενο μακριά σας. Κρατήστε το βλέμμα σας εκεί για 5-10΄΄. Χαλαρώστε και επαναλάβετε άλλες τέσσερις φορές.