«Ηθελα να γνωρίζω τι υπήρχε στα καλλυντικά που χρησιμοποιούσα εγώ αλλά και σε εκείνα που χρησιμοποιούσε η κόρη μου» λέει χαρακτηριστικά η Victoria Beckham, απαντώντας στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να δημιουργήσει τα δικά της καλλυντικά. Η μάρκα Victoria Beckham Beauty ή αλλιώς VBB, αποτελείται από ορούς, ενυδατικές προσώπου, κραγιόν και μάσκαρα, σε ανακυκλώσιμα σωληνάρια και βαζάκια, χωρίς την προσθήκη τοξικών και χημικών ουσιών που επιβαρύνουν τον πλανήτη. Η πολυπράγμων πρώην Spice Girl και νυν επιτυχημένη επιχειρηματίας είναι μία από τις δεκάδες περιπτώσεις διασήμων που αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δική τους vegan μάρκα καλλυντικών και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους μας για το μέλλον του πλανήτη. Στόχος τους είναι να καταστήσουμε ως μονόδρομο τη φροντίδα Clean Beauty, δηλαδή τις καλλυντικές φόρμουλες με φυσικά υλικά, χωρίς τοξικές και χημικές ουσίες, που σέβονται τα ζώα και το περιβάλλον, και με συσκευασίες από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Cardi B.

Η καλλιτέχνις της rap σκηνής ανάρτησε στο Instagram της μία DIY μάσκα ομορφιάς για λαμπερά ευκολοχτένιστα μαλλιά, με τα εξής υλικά: Ενα λιωμένο αβοκάντο, 2 αβγά, μία κουταλιά μαγιονέζας και μία κουταλιά καστορέλαιο. «Τα μαλλιά μου ήταν αδύναμα και δεν μπορούσαν να μακρύνουν πέρα από το ύψος των ώμων. Ωστόσο, με λίγη πειθαρχία και με αυτή τη συνταγή, πλέον ξεμπλέκονται εύκολα χωρίς να σπάνε» αναφέρει.

Josie Maran

«Από παιδί άρχισα να συνειδητοποιώ τη βλαβερή επίδραση των χημικών ουσιών στο δέρμα, επειδή η μητέρα μου είχε ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά. Επειτα, όταν ήμουν έγκυος, άρχισα να προσέχω και να εξετάζω τι έβαζα στο σώμα μου. Τότε αντιλήφθηκα ότι δεν υπήρχαν οργανικά καλλυντικά πολυτελείας που να έχουν μεν αποτέλεσμα αλλά χωρίς να είναι γεμάτα χημικές ουσίες» εξηγεί το μοντέλο, ηθοποιός και ιδρύτρια της ομώνυμης μάρκας καλλυντικών.

Liv Tyler

«Νομίζω ότι η απολέπιση είναι το μυστικό για όμορφη επιδερμίδα. Χαρίζει λάμψη, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Δύο φορές την εβδομάδα κάνω ένα αποτοξινωτικό μπάνιο με άλατα Epsom και μαγειρική σόδα. Ο συνδυασμός τους με το ζεστό νερό, με κάνει να ιδρώνω και να αποβάλλω τις τοξίνες και όλες τις βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό μου» δηλώνει η καλλονή ηθοποιός και κόρη του τραγουδιστή των Aerosmith, Steve Tyler.

Shailene Woodley

Η ταλαντούχα ηθοποιός δηλώνει λάτρης των φυσικών τρόπων περιποίησης και αναφέρει πως αντί για οδοντικό διάλυμα, χρησιμοποιεί έλαιο καρύδας ή σησαμέλαιο για να κάνει ελαιοκάθαρση (oil pulling). Πρόκειται για μία παραδοσιακή αγιουβερδική συνταγή που θεωρείται πως λευκαίνει τα δόντια, δυναμώνει τα ούλα και αντιμετωπίζει την κακοσμία του στόματος.

Miranda Kerr

«Σύμφωνα με μία έρευνα, η μέση γυναίκα βάζει ως και 200 χημικά καθημερινά στην επιδερμίδα της μέσω των καλλυντικών και των προϊόντων προσωπικής υγιεινής. Χρόνια έψαχνα προϊόντα χωρίς επιβλαβή χημικά, αλλά που να έχουν αποτέλεσμα. Οταν δεν μπόρεσα να βρω κάτι τέτοιο, αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου σειρά» εξηγεί το διάσημο μοντέλο και ιδρύτρια της μάρκας ομορφιάς με βιολογικά καλλυντικά, KORA Organics.

Jessica Alba

Αλλη μία περίπτωση που έδρασε ανάλογα. «Ξεκίνησα να κάνω επαγγελματικό μακιγιάζ από τα 12 μου χρόνια, λόγω της υποκριτικής. Ωστόσο, δεν μπορούσα να βρω καλλυντικά που να χαρίζουν φυσική λάμψη και άψογο φινίρισμα αλλά με συνθέσεις που να είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς. Ετσι ένιωσα την ανάγκη να τα δημιουργήσω εγώ» εξηγεί η ηθοποιός και πλέον δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας χάρη στην πετυχημένη μάρκα Honest Beauty.

Alicia Keys

«Μερικές φορές δεν χρειάζεται πάνω από ένα λεπτό για να ανακουφίσουμε την ερεθισμένη επιδερμίδα μας. Ωστόσο η καθεμία έχει τις ιδιαιτερότητές της, γι’ αυτό καλό είναι να βρίσκουμε τι ταιριάζει στον καθένα» συμβουλεύει η τραγουδίστρια και συνθέτρια, και αποκαλύπτει την DIY μάσκα ομορφιάς που χρησιμοποιεί με φρέσκια aloe vera από τη γλάστρα της και μέλι, σε αναλογία 2 προς 1.

Gisele Bundchen

Η ακμή δεν κάνει διακρίσεις, ακόμα και στα δίμετρα, διάσημα και πάμπλουτα μοντέλα. «Οταν ήμουν έφηβη, είχα σπυράκια, και κάθε φορά που κάποιος με κοιτούσε στο πρόσωπο νόμιζα ότι κοιτούσε τα σπυράκια μου. Το φαινόμενο άρχισε να υποχωρεί όταν άρχισα να χρησιμοποιώ συστηματικά μία μάσκα με άργιλο» εξηγεί η θρυλική Ζιζέλ, ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα όλων των εποχών.

Gwyneth Paltrow

«Οι γυναίκες πρέπει να έχουμε την επιλογή να χρησιμοποιούμε καλλυντικά που δεν βλάπτουν το περιβάλλον με κανέναν τρόπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις στα αποτελέσματα που επιθυμούμε» λέει η ταγμένη στο Clean Beauty ηθοποιός και ιδιοκτήτρια της Goop. «Το να δημιουργείς τέτοιου είδους καλλυντικά είναι πιο κοστοβόρο και χρονοβόρο σε σχέση με τα υπόλοιπα, όμως είναι απόλυτα εφικτό» προσθέτει.

Natalie Portman

«Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Εγώ είμαι vegan εδώ και καιρό και φροντίζω να πίνω πολύ νερό. Πλέον, αν καταναλώσω γαλακτοκομικά, το δέρμα μου ξεσπάει αμέσως» αποκαλύπτει η βραβευμένη με Οσκαρ καλλονή, και προσθέτει ότι η αγαπημένη της μάρκα είναι η Pai, μία οργανική, βρετανική σειρά καλλυντικών που «είναι πραγματικά καθαρά, απαλλαγμένα από επιβλαβείς ουσίες και επιπλέον μυρίζουν απίθανα» λέει χαρακτηριστικά.