Τα όμορφα, περιποιημένα νύχια, όχι απαραιτήτως βαμμένα, κερδίζουν το παιχνίδι των εντυπώσεων, ακόμα και σε μια συνέντευξη για δουλειά. «Οταν τα νύχια σου είναι περιποιημένα, τότε ακόμα και η πιο απλή εμφάνισή σου είναι ολοκληρωμένη». Τάδε έφη η Essie Weingarten, η δημιουργός των διάσημων βερνικιών Essie.

Tips για περιποίηση και προστασία

1. Μην τρίβετε τα νύχια σας όταν τα ξεβάφετε. Ρίξτε στο βαμβάκι ξεβαφτικό που δεν περιέχει ασετόν, πιέστε το λίγο στο νύχι και μετά σκουπίστε το απαλά. Ακόμα και το πιο σκούρο χρώμα θα φύγει αμέσως.

2. Για να αποφεύγετε το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών, καλό είναι να τα λιμάρετε προς μία κατεύθυνση (π.χ. από δεξιά προς τα αριστερά).

3. Προτού πετάξετε μια στυμμένη λεμονόκουπα, ξανασκεφτείτε το. Το οξύ του λεμονιού είναι τόσο δυνατό που σβήνει τις δυσχρωμίες των νυχιών. Γι’ αυτό λοιπόν προτού την πετάξετε, τρίψτε την απαλά στα νύχια σας και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

4. Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, βάζετε ενυδατική. Η άφθονη ενυδάτωση τα θωρακίζει από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις και την ξηρότητα.

5. Οταν πλένετε τα πιάτα ή κάνετε φασίνα, φορέστε πλαστικά γάντια. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τα χέρια σας από την αφυδάτωση και τα χημικά που περιέχουν τα απορρυπαντικά.

6. Οποτε αισθάνεστε κουρασμένα τα πόδια σας, κάντε το εξής: Πάρτε δύο λεκάνες και βάλτε στη μία ζεστό και στην άλλη κρύο νερό. Βουτήξτε τα πόδια πρώτα στο κρύο για 30 δευτερόλεπτα και μετά στο ζεστό για μερικά λεπτά. Τέλος, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και ξαπλώστε περίπου μισή ώρα με τα πόδια ψηλά (ακουμπήστε τα σε ένα μαξιλάρι). Η διαδικασία θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ το πρήξιμο και η κούραση θα φύγουν.

7. Το δέρμα στα πέλματα δεν ενυδατώνεται φυσικά όπως το υπόλοιπο σώμα. Γι’ αυτό μετά το ντους και κάθε βράδυ προτού κοιμηθείτε μην παραλείπετε να απλώνετε στα πέλματα μια ενυδατική κρέμα βαθιάς θρέψης ή body butter. Τα πόδια σας θα είναι πάντα απαλά και βελούδινα.

8. Τα περισσότερα προβλήματα στα πόδια (π.χ. κάλοι, φουσκάλες κ.λπ.) οφείλονται στα λάθος παπούτσια. Αποφύγετε να φοράτε όσα σάς πιέζουν και η εικόνα των ποδιών θα βελτιωθεί θεαματικά.

9. Αντί να ρίξετε σαπούνι στη λεκάνη που θα βουτήξετε τα πόδια σας, ρίξτε μερικές σταγόνες baby oil ή κάποιο αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας. Τα πέλματα θα γίνουν εξαιρετικά απαλά και τα νύχια και τα πετσάκια θα μαλακώσουν για τη μετέπειτα περιποίησή τους.

Τips για το βάψιμο των νυχιών

1. Μήπως το βερνίκι σας έχει ξεφλουδίσει και δεν έχετε χρόνο να το ξεβάψετε; Λύση: Καλύψτε τα κενά με το ίδιο βερνίκι και από πάνω απλώστε ένα top coat που θα προστατεύσει το χρώμα και θα δώσει λάμψη.

2. Προτού απλώσετε το βερνίκι, περάστε τα νύχια σας με ένα βαμβάκι με ασετόν για να απομακρύνετε τα υπολείμματα της κρέμας χεριών. Διαφορετικά το βερνίκι δεν θα απλωθεί ομοιόμορφα.

3. Για να διαρκέσει περισσότερο το άψογο μανικιούρ που κάνατε στο nail salon, ζητήστε από την ειδικό να σας τα βάψει με δικό σας βερνίκι. Ετσι σε περίπτωση πρόωρου ξεφλουδίσματος, θα μπορέσετε να το διορθώσετε εύκολα στο σπίτι.