Ακόμα κι αν βαθμολογείτε τις ικανότητές σας στο μακιγιάζ με 8, η εφαρμογή σκιάς στα μάτια πάντα σας ταλαιπωρούσε. Το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της διαδικασίας είναι η επίτευξη ομοιόμορφης εμφάνισης και στα δύο μάτια. Κάτι που σπάνια πετυχαίνετε με την πρώτη, με αποτέλεσμα να πρέπει να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και να φτου από την αρχή…

Σταματήστε τη γκρίνια τώρα! Στο εξής η εφαρμογή της σκιάς γίνεται παιχνιδάκι με αυτό το έξυπνο τρικ που ανακαλύψαμε για εσάς στο Instagram.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να κάνετε:

  • Εφαρμόστε αρχικά μία βάση για να μπορέσουν οι χρωστικές να αναδειχθούν σε περίπτωση που αποφασίσετε να εφαρμόσετε πιο φωτεινές αποχρώσεις.
  • Χρησιμοποιώντας μία παλέτα γήινων αποχρώσεων, εφαρμόστε κάθετα τις γραμμές της σκιάς. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας στην εξωτερική γωνία μια πιο σκούρα απόχρωση και καθώς θα μετακινείστε προς την εσωτερική γωνία εφαρμόστε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις.
  • Χρησιμοποιείστε μέχρι πέντε αποχρώσεις, προσθέτοντας μια μεταλλική απόχρωση υψηλής λάμψης στο κέντρο του βλεφάρου.
  • Τώρα πάρτε ένα αφράτο πινέλο και αναμείξτε τις σκιές. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι «σκληρές» γραμμές, για να δώσετε ένα ομαλό και ομοιόμορφο φινίρισμα.

Pro Tip: Ψεκάστε το πινέλο με setting σπρέι (ένας ψιτ αρκεί!) κι έπειτα ανακατέψτε τη σκιά ματιών. Με αυτή την απλή κίνηση οι σκιές θα αναμειχθούν άψογα και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ομοιόμορφο και γυαλιστερό. Στην πραγματικότητα, χάρη σε αυτό το τρικ δεν θα δημιουργηθούν οι αντιαισθητικές πτυχώσεις που εμφανίζονται στα βλέφαρα, μετά από μερικές ώρες.

Ολοκληρώστε το look με μια μάσκαρα και είστε έτοιμες!