Με το πέρασμα του χρόνου όλοι παρατηρούμε αλλαγές στα μαλλιά μας: γίνονται πιο λεπτά, μπλέκονται εύκολα, κάνουν κόμπους, χάνουν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους. Τι συμβαίνει; Οι ειδικοί εξηγούν ότι όπως ακριβώς γερνάει το δέρμα του προσώπου, έτσι συμβαίνει και με το δέρμα του τριχωτού: η δομή του υφίσταται αλλαγές και ο μεταβολισμός του επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αλλαγές στην ποιότητα της τρίχας.

Τα σημάδια της γήρανσης

  • Η τρίχα γίνεται πιο λεπτή και πιο αδύναμη
  • Η υφή της είναι άγρια
  • Παρατηρείται φριζάρισμα
  • Η λάμψη χάνεται
  • Αυξάνεται η ψαλίδα
  • Παρατηρείται απώλεια της μελάγχρωσης (γκριζάρισμα)

5 tips αντιγήρανσης

  1. Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, γιατί προάγει την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και την οξυγόνωση της περιοχής, με αποτέλεσμα οι ουσίες που του παρέχουμε να διεισδύουν σε αυτό βαθύτερα.
  2. Επιλέγουμε συνθέσεις κατάλληλες για τις ανάγκες των μαλλιών. Συνήθως περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες.
  3. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε το πιστολάκι. Αν ωστόσο δεν γίνεται, στεγνώνουμε τα μαλλιά σε μέτρια σκάλα ή στον κρύο αέρα.
  4. Δίνουμε περισσότερο όγκο και λάμψη με τη βοήθεια του styling. Ένας τρόπος είναι να χωρίσουμε τα ελαφρώς νωπά μαλλιά σε μεγάλες τούφες και να τις τυλίξουμε σε μεγάλα ρόλεϊ.
  5. Εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, με βιταμίνη C, πρωτεΐνες, βιοτίνη και ψευδάργυρο.

Στο κομμωτήριο

Η θεραπεία μπότοξ μαλλιών μεταφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία στην τρίχα και προσφέρει ανανέωση στα μαλλιά (η εν λόγω θεραπεία δεν έχει σχέση με τις ενέσεις μπότοξ, αλλά δανείζεται το όνομά τους δεδομένου ότι στοχεύει στην επανάκτηση της νεανικής φόρμας των μαλλιών). Το διάλυμα εφαρμόζεται στα μαλλιά και περιέχει θαλάσσιο κολλαγόνο, πανθενόλη, αμινοξέα, υαλουρονικό νάτριο κ.ά. Η ισχυρή του δράση φτάνει μέχρι τον φλοιό της τρίχας, αυξάνοντας το πάχος της και διεγείροντας την παραγωγή της κερατίνης, του κολλαγόνου και της ελαστίνης.