Μια ματιά στις πασαρέλες διάσημων οίκων μόδας το επιβεβαιώνει: H φυσική ομορφιά και λάμψη που φαίνεται ότι βγαίνει από το εσωτερικό της επιδερμίδας είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις στο μακιγιάζ εδώ και αρκετό καιρό.

Για να την αποκτήσουμε πρέπει αφενός να δώσουμε έμφαση στην περιποίηση του δέρματος, ώστε να είναι υγιές και ομοιόμορφο. Αφετέρου επιλέγουμε λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ με λεπτές υφές, ώστε να χαρίσουν την έξτρα φυσικότητα που αναζητάμε.

Χρησιμοποιώντας ένα θαυματουργό highlighter, θα τοποθετήσουμε λάμψη σε στρατηγικά σημεία του προσώπου και θα αποκτήσουμε ένα αποτέλεσμα που αφαιρεί χρόνια και προσθέτει φρεσκάδα στην όψη μας.

Τι θα χρειαστούμε:

* ένα highlighter κατά προτίμηση σε υγρή υφή

*ένα primer λάμψης

*μία λεπτόρρευστη συνθέση μέικ απ για μέτρια / ελαφριά κάλυψη

*ένα σφουγγαράκι τύπου beauty blender

Τα βήματα για να το πετύχουμε:

-Σε καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα απλώνουμε ένα primer για λάμψη.

– Αν έχουμε μαύρους κύκλους, τοποθετούμε ελάχιστο κονσίλερ για να εξισορροπήσουμε το χρώμα και να αποκτήσουμε ομοιόμορφο τόνο. Επιλέγουμε μία λεπτόρρευστη σύνθεση, πλούσια σε χρωστικές, και ειδικό σφουγγαράκι για να προσφέρει εξειδικευμένη κάλυψη και ακρίβεια.

-Στη συνέχεια απλώνουμε ελάχιστη ποσότητα από ένα λεπτόρρευστο μέικ απ ακριβώς στον τόνο της επιδερμίδας μας. Εστιάζουμε κυρίως στην περιοχή όπου παρουσιάζονται σκιάσεις, και συνήθως είναι το τρίγωνο που εκτείνεται  κάτω από την περιοχή των ματιών, στα πλαϊνά της μύτης και στο πηγούνι. Για την ιδανική εφαρμογή, χρησιμοποιούμε ένα σφουγγαράκι τύπου beauty blender. Στόχος μας είναι να το απλώσουμε τέλεια ώστε να ενσωματωθεί στην επιδερμίδα χωρίς  δυσχρωμίες.

-Κάνουμε το βλέμμα μας  πιο φωτεινό εφαρμόζοντας με τον δείκτη μας ελάχιστο highlighter κάτω από το φρύδια, από τη μέση του τόξου τους ως τις άκρες.

-Τέλος, απλώνουμε ελάχιστο highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών.

Προσοχή: Αν επιλέξουμε ένα highlighter σε compact μορφή, θα πρέπει να μην έχει γκλίτερ, προκειμένου το αποτέλεσμα να μη φαίνεται ψεύτικο και να μπορεί να  «σταθεί» και για τις πρωϊνές ώρες.