Η ζωή είναι αγχωτική. Και μερικές φορές δεν μας πειράζει τόσο. Αλλά αν έχετε εξαντληθεί στο σημείο που οι λίγες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης δεν είναι αρκετές για να ανακάμψετε τότε είναι πολύ πιθανό να προσπαθείτε να συνεχίσετε στην καθημερινότητά σας χωρίς να έχετε ενέργεια για να τα καταφέρετε.

Πώς φαίνεται η μειωμένη ενέργεια;

«Διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να αντέξουν διαφορετικά επίπεδα στρες. Γενικά το άγχος σε μειωμένα επίπεδα μπορεί να κάνει την ζωή λίγο πιο ενδιαφέρουσα.

Αλλά όταν υπερβούμε τις δυνατότητές μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό σηματοδοτεί την επικείμενη έναρξη ορισμένων ανεπιθύμητων συμπτωμάτων, εμπειριών και συμπεριφορών» εξηγεί η δρ. Julie Brefczynski-Lewis, βοηθός καθηγήτρια νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια.

«Όταν αγνοείτε αυτά τα σημάδια και συνεχίζετε ακάθεκτοι μπορεί ξαφνικά να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε υπό έλεγχο, ακριβώς επειδή δεν έχετε τους απαραίτητους ενεργειακούς πόρους που συνήθως έχετε στην διάθεσή σας» επισημαίνει.

Ευερεθιστότητα

Εάν ένα μικρό εμπόδιο στην ημέρα σας μπορεί να σας βγάλει εκτός εαυτού ενώ παλιότερα δεν θα του δίνατε και τόση σημασία, τότε μάλλον η ενέργειά σας είναι πεσμένη και το στρες κυριαρχεί. Εάν χάνετε εύκολα την ψυχραιμία σας, τότε έχει έρθει η ώρα να λάβετε δράση.

Η αναπνοή σας γίνεται πιο ρηχή

Όταν αισθάνεστε συγκλονισμένοι, η αναπνοή σας μπορεί να γίνει πιο ρηχή, Όταν είστε συγκλονισμένοι, η αναπνοή σας μπορεί να γίνει πιο ρηχή, πράγμα που σημαίνει ότι αναπνέετε από το στήθος σας και όχι από το διάφραγμα. «Το διάφραγμά μας είναι ο κύριος αναπνευστικός μας μυς», εξηγεί ο Michael Hobbs, αθλητικός χειροπράκτης με έδρα την Αυστραλία.

«Όταν αγχωνόμαστε, σφίγγεται και δεν μπορεί να συρρικνωθεί πλήρως για να επιτρέψει μια πλήρη εισπνοή ή να χαλαρώσει πλήρως, επιτρέποντας μια πλήρη εκπνοή».

Όταν αναπνέετε από το στήθος σας, θα παρατηρήσετε κίνηση στους ώμους και το στήθος σας παρά την άνοδο και την πτώση της κοιλιάς σας, κάτι που συμβαίνει με τη διαφραγματική αναπνοή.

Δυσκολία στη συγκέντρωση

Ένα σημαντικό σημάδι είναι η δυσκολία στην συγκέντρωση. Όταν έχετε πάρα πολλά και το κεφάλι σας βουίζει συνεχώς από την λίστα των υποχρεώσεών σας, μπορεί να είναι δύσκολο να επικεντρωθείτε σε ένα πράγμα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αφαιρέσετε από το πρόγραμμά σας οτιδήποτε δεν επείγει.