Η διαμόρφωση της κατάλληλης για εμάς περιποίησης είναι μία εξατομικευμένη διαδικασία, που διαφέρει για τον καθένα μας. Ισως χρειαστεί να κάνουμε αρκετές δοκιμές και αντικαταστάσεις ώσπου να βρούμε τη ρουτίνα που μας ταιριάζει, που θα αναδείξει την ομορφιά της επιδερμίδας μας και θα την κάνει να λάμπει από φρεσκάδα και ομορφιά. Ποια είναι όμως τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία πρέπει να επιλέγουμε τα καλλυντικά μας; Σίγουρα όχι η τιμή. Μία ακριβή σύνθεση μπορεί να προσφέρει αυτό που ονειρευόμαστε, μπορεί και όχι.

Γι’ αυτό κάνουμε τσεκ στις παρακάτω 5 προϋπόθεσεις, ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχουμε κάνει τη σωστή επιλογή.

# Τα πρωταγωνιστικά συστατικά της σύνθεσης πρέπει να απευθύνονται στις ανάγκες που θέλουμε να καλύψουμε

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ρετινόλη, μία από τις σημαντικότερες αντιγηραντικές ουσίες που αντιμετωπίζει με επιτυχία μία σειρά από σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και η χαλάρωση. Επίσης όσο πιο ψηλά βρίσκεται στην πίσω λίστα των συστατικών, τόσο πιο υψηλή περιεκτικότητα έχει στη σύνθεση, άρα είναι και πιο δραστική.

#Το αποτέλεσμά της είναι κλινικά αποδεδειγμένο

Με άλλα λόγια η σύνθεση έχει δοκιμαστεί από μια ομάδα εθελοντών (μία διαδικασία που ονομάζεται in vivo) και έχουν μετρηθεί τα αποτελέσματά τους. Επιπλέον υπάρχουν και οι in vitro μετρήσεις που γίνονται εργαστηριακά, και είναι εξίσου  ενδεικτικές για το αποτέλεσμα του καλλυντικού μας.

#Εχει διαδικτυακά θετικές αξιολογήσεις από τους χρήστες της

Βέβαια, καλό είναι να τσεκάρουμε τις κριτικές από διάφορα sites ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν είναι πληρωμένα. Ετσι αποκτάμε μια συνολική εικόνα για το προϊόν και μαθαίνουμε τα πλεονεκτήματα ή και τα μειονεκτήματά του.

#Εχει ευχάριστη αίσθηση και καλλυντική υφή

Η καλλυντική περιποίηση είναι μία απολαυστική διαδικασία που ωφελεί όχι μόνο το δέρμα αλλά και όλες τις αισθήσεις μας. Μία βελούδινη υφή που απορροφάται εύκολα, ένα υπέροχο άρωμα που μας χαλαρώνει, ή όποιο άλλο χαρακτηριστικό ταιριάζει στα γούστα μας, είναι ένας σημαντικός λόγος για να το προτιμήσουμε.

#Αποδίδει τα επιθυμητά αποτελέσματα

Συνήθως μετά από 4-6 βδομάδες χρήσης μπορούμε να ξέρουμε αν έχει αποτέλεσμα σε μας. Για παράδειγμα, οι γραμμές αφυδάτωσης έγιναν πιο λείες; Η επιδερμίδα είναι πιο φωτεινή; Εχουν μειωθεί οι κοκκινίλες, τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα κλπ.;