Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος παγκοσμίως στην άνοια, την πανδημία που θεωρείται η μάστιγα του 21ου αιώνα. Σύµφωνα µε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία στη χώρα μας 160.000 άτομα πάσχουν από άνοια και 280.000 άτομα από ήπια νοητική διαταραχή. Συνολικά, ο πληθυσμός των ανθρώπων με ήπια ή σοβαρά νοητικά προβλήματα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο και αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2-3 φροντιστών- μελών της οικογένειας, η πάθηση αφορά άμεσα σε 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες.

Στο πλαίσιο του φετινού Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών διοργανώνει εκστρατεία ευαισθητοποίησης με θέμα «Χαμένες Αναμνήσεις», μέσα από την οποία ζητά να συμμετέχουμε όλοι στη στήριξη όσων συνανθρώπων μας αναγκάζονται να μάθουν να ζουν χωρίς τις αναμνήσεις τους, ενισχύοντας το έργο της. Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 19832, με μια χαμηλή τελική χρέωση μόνο 2,60 ευρώ από σταθερό και 2,48 ευρώ από κινητό, συνεισφέρουμε όλοι στην επέκταση των δράσεων της εταιρείας, που από το 2002 στηρίζει έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους με σειρά σημαντικών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες της Eταιρείας Alzheimer Αθηνών είναι: η λειτουργία Κέντρων Ημέρας για άτομα με άνοια στην Αττική, Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, του προγράμματος «Φροντίδα στο Σπίτι για άτομα με άνοια», μιας σειράς διαδικτυακών υπηρεσιών για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους και της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102. Επιπλέον, η εταιρεία διοργανώνει δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών και εκστρατείες υπεράσπισης των δικαιωμάτων ασθενών και φροντιστών.

Όλες οι υπηρεσίες της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών παρέχονται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της εταιρείας Alzheimer Αθηνών στο τηλέφωνο 210-7013271 ή στην ιστοσελίδα www.alzheimerathens.gr