Ο Αντρέα Μποτσέλι από την Τοσκάνη, οι BTS από την Σεούλ ή ακόμη οι Metallica από το Λούιβιλ (ΗΠΑ) θα μετάσχουν στις συναυλίες που θα δοθούν για τον πλανήτη στις 25 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Global Citizen, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Οι Green Day από το Λος Άντζελες, ο Ρίκι Μάρτιν από το Λας Βέγκας, η Λορντ από τη Νέα Υόρκη, προστέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων στην αφίσα της εκδήλωσης. Από το δάσος του Αμαζονίου, η φωνή κοινοτήτων αυτοχθόνων της Βραζιλίας θα εκφραστεί επίσης μέσω διαφορετικών εκπροσώπων.

Μέσω αυτού του μεγάλου μουσικού γεγονότος που διοργανώνεται σε όλον τον κόσμο υπό τον τίτλο «Global Citizen Live» (GCL), οι καλλιτέχνες θα καλέσουν «τις κυβερνήσεις, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους φιλανθρωπικούς φορείς να συνεργαστούν για να υπερασπιστούν τον πλανήτη και να νικήσουν την φτώχεια, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους στις πιο επείγουσες απειλές», διευκρινίζουν οι διοργανωτές.

Στο στόχαστρο της προσπάθειας αυτής αποτελεί επίσης «η κλιματική αλλαγή, η ισότητα στο θέμα των εμβολίων και η πείνα».

Τα πρώτα ονόματα της αφίσας είχαν ήδη αποκαλυφθεί κατά τους προηγούμενους μήνες. Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι Coldplay και η Μπίλι Άιλις στη Νέα Υόρκη, ο Εντ Σίραν και ο Έλτον Τζον στο Παρίσι (ο DJ Snake δεν βρίσκεται πια στο πρόγραμμα), ο Στίβι Γουόντερ στο Λος Άντζελες, ή ακόμη η Κάιλι Μινόγκ και οι Måneskin, οι νικητές της φετινής Eurovision, στο Λονδίνο.

Το Γιοχάνεσμπουργκ, η Μαδρίτη, το Μπουένος Άιρες, το Ρίο, το Λάγκος, το Σίδνεϊ ή το Μουμπάι βρίσκονται μεταξύ των άλλων πόλεων στις οποίες θα γίνουν συναυλίες στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού καλλιτεχνικού γεγονότος.

Οι συναυλίες θα μεταδίδονται για 24 ώρες παντού σε όλον τον κόσμο από τα Apple Music, Apple TV App, YouTube, Twitter, όπως και από διάφορα δίκτυα στον κόσμο (TF1/TMC στη Γαλλία, TV Azteca στο Μεξικό, BBC στη Βρετανία, ABC, ABC News Live, iHeartRadio, Hulu, The Roku Channel, FX και Time στις ΗΠΑ κλπ.).

Όλες οι πληροφορίες για το Global Citizen Live διατίθενται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ