Λένε ότι τα χέρια μας υποδηλώνουν πολλά για την προσωπικότητά μας. Όταν είναι περιποιημένα, τότε όλη η εμφάνιση μας αποκτάει μία περιποιημένη και κομψή εικόνα. Παρακάτω επισημαίνουμε τα λάθη που κάνουμε άθελά μας καθώς και  τα σωστά tips, ώστε να είναι στην εντέλεια το μανικιούρ μας.

#1 Δεν τρίβουμε τα νύχια μας όταν τα ξεβάφουμε.

Το σωστό: Ρίχνουμε στο βαμβάκι λίγο ξεβαφτικό και το πιέζουμε μερικά δευτερόλεπτα στο νύχι. Επειτα σκουπίζουμε απαλά την επιφάνειά του. Ακόμα και το πιο σκούρο χρώμα θα φύγει αμέσως.

#2 Για να απομακρύνουμε το παλιό βερνίκι, χρησιμοποιούμε ασετόν

Το σωστό: Καλό είναι να προτιμάμε ένα ξεβαφτικό με έλαια και όχι ασετόν που ταλαιπωρεί και αφυδατώνει τα νύχια και τα πετσάκια.

#3 Τα λιμάρουμε δεξιά-αριστερά

Το σωστό: Για να αποφύγουμε το ξεφλούδισμα των νυχιών στις άκρες τους, τα λιμάρουμε κατά προτίμηση με χάρτινη λίμα, προς μία κατεύθυνση, π.χ. από δεξιά προς τα αριστερά.

#4 Κατά τη διάρκεια του μανικιούρ κόβουμε πολύ κοντά τα πετσάκια

Το σωστό: Σπρώχνουμε τις παρωνυχίδες και τα πετσάκια προς τη βάση του νυχιού με το ειδικό στικ.  Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε το κόψιμο, περιοριζόμαστε στο απολύτως απαραίτητο. Ετσι αποφεύγουμε τους μικροτραυματισμούς, τον ερεθισμό ή και το πρήξιμο που μπορεί να παρουσιαστεί  αν τα κόψουμε υπερβολικά ή λάθος.

#5 Δεν ενυδατώνουμε τα χέρια μας καθημερινά

Το σωστό: Χρησιμοποιούμε καθημερινά, ιδανικά μετά το κάθε πλύσιμο των χεριών, μία ενυδατική κρέμα. Ετσι τα θωρακίζουμε από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος, αποφεύγουμε τα σκασίματα, το τράβηγμα. Επιπλέον ενυδατώνουμε τις παρωνυχίδες και τα πετσάκια τα οποία διατηρούν υγιή και δυνατά τα νύχια.

#6 Δε φοράμε γάντια όταν κάνουμε φασίνα

Το σωστό:  Φοράμε πλαστικά γάντια ή γάντια μιας χρήσης. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε το δέρμα από την ξηρότητα και τα χημικά που περιέχουν τα απορρυπαντικά.