Το φθινόπωρο είναι εδώ, όμως ο καιρός είναι ακόμα καλοκαιρινός. Πράγμα που επιτρέπει την παράταση των μπάνιων στη θάλασσα. Ωστόσο με τη συστηματική χρήση αντηλιακού στο σώμα εδώ και αρκετούς μήνες, τον ιδρώτα και το σμήγμα, οι πόροι της επιδερμίδας φράζουν. Το αποτέλεσμα είναι να αποκτάει τραχιά υφή, ενίοτε μικρά σπιθουράκια και θαμπή εμφάνιση. Μία καλή απολέπιση μία φορά την εβδομάδα θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας,  θα αποφράξει τους πόρους και θα χαρίσει απαράμιλλη λάμψη και απαλότητα.

Ποια μέθοδος απολέπισης είναι όμως η καλύτερη;

Απολέπιση μπορούμε να κάνουμε με πολλούς τρόπους. Η πιο απλή και διαδεδομένη μέθοδος είναι το σκραμπ. Ενα απολεπιστικό προϊόν με κόκκους, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει και έλαια ή ενυδατικούς παράγοντες για να κάνει ταυτόχρονα απαλότητα στο δέρμα. Βολική λύση, που εφαρμόζουμε κατά τη διάρκεια του ντους. Εκτός αυτού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα δικό μας σκραμπ που εύκολα φτιάχνουμε με υλικά από το ντουλάπι της κουζίνας μας: Με ελαιόλαδο ή κάποιο έλαιο της προτίμησης μας και μαύρη ζάχαρη. Μία απλή σύνθεση αλλά πολύ ευεργετική.

Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε απολέπιση κάθε φορά που κάνουμε μπάνιο με ένα σφουγγάρι από λούφα.

Ωστόσο, ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος απολέπισης σώματος είναι ο εξής:

Η βούρτσα σώματος με μακριά λαβή. Κι αυτό γιατί απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, οξυγονώνει και ενισχύει την αποτοξίνωση των ιστών. Και το πλέον σημαντικό είναι ότι χάρη στη μακριά λαβή της, μπορούμε να φτάσουμε τα σημεία που δεν φτάνουμε με άλλες μεθόδους, και κυρίως την πλάτη.

Η διαδικασία

Στο ντους, πριν ρίξουμε νερό στην επιδερμίδα μας, παίρνουμε τη βούρτσα και κάνουμε μεγάλες κυκλικές ζωηρές κινήσεις, ξεκινώντας από τα πόδια από κάτω προς τα πάνω. Δίνουμε έμφαση στους μηρούς, τους γλουτούς, την πλάτη και τα μπράτσα, στα σημεία δηλαδή που συνήθως εμφανίζονται σπιθουράκια. Αφιερώνουμε 1’ λεπτό σε κάθε περιοχή. Στη συνέχεια, προχωράμε στην κανονική διαδικασία του ντους.

Τόσο απλά και γρήγορα, το σώμα μας θα αποκτήσει ξανά λάμψη και απαλότητα.

Μετά το ντους: Εφαρμόζουμε μία θρεπτική κρέμα ή γαλάκτωμα, το οποίο μετά τη διαδικασία απολέπισης θα διεισδύσει βαθύτερα στην επιδερμίδα.