Μπορεί το καλοκαίρι να μας άφησε όμορφες αναμνήσεις, όμως μαζί με αυτές είναι πιθανόν να μας άφησε κάποιες πανάδες ή θαμπή όψη. Μία από τις καλύτερες λύσεις για να μειώσουμε αυτές τις ατέλειες και να αποκτήσουμε ένα λείο, φωτεινό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα είναι το γλυκολικό οξύ.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά ΑΗΑ που τελευταία συναντάμε σε πολλές καλλυντικές συνθέσεις. Προέρχεται κυρίως από το ζαχαροκάλαμο και κάνει χημική απολέπιση. Τα οφέλη του είναι πολλά όμως ο κύριος ρόλος του είναι ότι ανανεώνει πιο γρήγορα την επιφάνεια της επιδερμίδας, συμβάλλοντας στη μείωση των δυσχρωμιών. Το αποτέλεσμα που βλέπουμε στον καθρέφτη είναι η θεαματική λάμψη, η ομοιομορφία, η βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος.

Γλυκολικό οξύ vs πρόωρης γήρανσης

Οι ιδιότητές του διεγείρουν τη λειτουργία των ινοβλαστών με αποτέλεσμα τη γρηγορότερη και πλουσιότερη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Είναι οι βασικές πρωτεϊνες που επαναπυκνώνουν το δέρμα κάνοντάς το  σφριγηλό, ελαστικό και ανθεκτικό.

Γλυκολικό οξύ vs πανάδων

Οι θεραπείες στο ιατρείο καθώς και η σωστή χρήση αντίστοιχων καλλυντικών συμβάλλουν στη μείωση των υπερμελαχρώσεων. Παράλληλα βελτιώνεται εντυπωσιακά ο τόνος της επιδερμίδας, μετά από περίπου 15 ημέρες χρήσης. Το δέρμα αποκτά ομοιόμορφο χρώμα και δείχνει εξαιρετικά φωτεινό.

Γλυκολικό οξύ vs ακμής

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα συστατικά για τη μείωση και την επούλωση της ακμής, είτε πρόκειται για μικρά σπυράκια είτε μεγαλύτερα. Ο λόγος είναι ότι διεισδύοντας βαθιά στα θυλάκια των τριχών διασπά το σμήγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπυράκια. Επίσης κάνει τους διεσταλμένους πόρους λιγότερο ορατούς.

Επιπλέον πολλαπλασιάζει τη δύναμη των υπόλοιπων καλλυντικών

Επειδή απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αποφράσσει τους πόρους, τα θρεπτικά συστατικά των υπόλοιπων καλλυντικών διεισδύουν βαθύτερα και πιο γρήγορα στις κατώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμά τους.

Τι να προσέξουμε

#1

Ανάλογα την περιεκτικότητά του, ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Ωστόσο αν το δέρμα μας είναι ευαίσθητο, έχουμε ροδόχρου ακμή, ευρυαγγείες, φωτοευαισθησίες ή φωτοαλλεργίες, καλό είναι να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας πριν ξεκινήσουμε την εφαρμογή του.

#2

Δεν το απλώνουμε γύρω από την περιοχή των ματιών.

#3

Προτιμάμε να το εντάσσουμε στη βραδινή μας περιποίηση. Επίσης  επειδή κάνει το δέρμα φωτοευαίσθητο, το πρωϊ χρησιμοποιούμε απαραιτήτως υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας

#4

Η υπερβολική χρήση του όπως και οποιουδήποτε απολεπιστικού παράγοντα μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα ή ερεθισμό.

#5

Δεν το συνδυάζουμε ποτέ με βιταμίνη C, σαλικυλικό οξύ και ρετινόλη, γιατί είναι ασύμβατα μεταξύ τους συστατικά και θα προκαλέσουν ερεθισμούς.