Αναμφίβολα το bronzer είναι το αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ του καλοκαιριού, αφού χαρίζει αυτόματα την πολυπόθητη ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα μας ακόμη κι αν δεν έχουμε δει τη θάλασσα ούτε… με τα κυάλια. Μάλιστα, αξίζει μία θέση στο νεσεσέρ μας όλον τον χρόνο, αρκεί να ξέρουμε πώς θα το εφαρμόσουμε σωστά. Επομένως, μη βιαστείτε να το βγάλετε από το νεσεσέρ σας, αλλά μην ετοιμάζεστε να το χρησιμοποιήσετε και όπως το καλοκαίρι. Αν θέλετε να έχετε μια διακριτικά ηλιοκαμένη όψη το φετινό φθινόπωρο, ακολουθήστε τα παρακάτω tips.

Το σωστό χρώμα

Στόχος του bronzer είναι να χαρίσει μια πιο «ζεστή» όψη στο πρόσωπό σας. Δεδομένου ότι αυτήν την εποχή το δέρμα σας δεν είναι πλέον μαυρισμένο, θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα bronzer με λιγότερο πορτοκαλί ή σκούρα απόχρωση. Έχετε κατά νου ότι το bronzer πρέπει να είναι μόλις έναν τόνο πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας για να πετύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Η σωστή σύνθεση

Μπορεί το καλοκαίρι να προτιμούσαμε το υγρό bronzer, ωστόσο αυτήν την εποχή θα σας συμβουλεύαμε να προτιμήσετε ένα σε μορφή πούδρας, καθώς απλώνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια και έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο ελεγχόμενο. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας και τα σημεία που έχετε εφαρμόσει bronzer.

Η σωστή εφαρμογή

Όπως εφαρμόζατε το bronzer σας όλο το καλοκαίρι, έτσι θα το κάνετε και τώρα. Εφαρμόζετε στρατηγικά σε ορισμένα σημεία και όχι σε όλο το πρόσωπο.  Συγκεκριμένα, το απλώνετε με ένα πινέλο στα ζυγωματικά σας (στο σημείο όπου τα μάγουλα σχηματίζουν ένα βαθούλωμα) και στη συνέχεια -με ό,τι έχει απομείνει στο πινέλο- περνάτε το περίγραμμα του προσώπου, ώστε να φαίνεται πιο λεπτό, και τη ράχη της μύτης.