Το κάνουμε 23.000 φορές τη μέρα χωρίς να σκεφτόμαστε. Η αναπνοή, αυτή η λειτουργία που γίνεται αυτόματα από τον οργανισμό μας έχει ευεργετικές ιδιότητες και στην ομορφιά του δέρματος.  Μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν ότι το να αναπνέουμε σωστά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησης και πρόκειται να καθιερωθεί στο μέλλον στα σπα και τα ινστιτούτα. Ήδη στην Αμερική, κάποιοι αισθητικοί, ξεκινούν τις συνεδρίες τους προτρέποντας τις πελάτισσές τους να πάρουν πρώτα μερικές σωστές αναπνοές.

Τι συμβαίνει

Δυστυχώς οι σωστές αναπνοές είναι κάτι που η πλειοψηφία έχει ξεχάσει να κάνει σωστά εξαιτίας του στρες που μας καταβάλλει καθημερινά. Οταν αγχωνόμαστε ή φοβόμαστε, κάνουμε μικρές, κοφτές αναπνοές στην περιοχή του θώρακα, κάτι που παρέχει ελλιπείς ποσότητες οξυγόνου στον οργανισμό. Ωστόσο όταν το στρες γίνεται χρόνιο, αυτός ο λάθος τρόπος αναπνοής παγιώνεται και επιτελείται αυτόματα, επηρεάζοντας τον ύπνο, τον εγκέφαλο, τους μυς, και διάφορα όργανα του σώματος, από τα οποία το μεγαλύτερο είναι το δέρμα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της σωστής αναπνοής

Με τις σωστές αναπνοές αυξάνουμε την ποσότητα οξυγόνου που πάει στους ιστούς και τα συστήματα του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα ο σωστός τρόπος αναπνοής βελτιώνει γενικότερα την υγεία μας, αλλά και τη λέμφο μέσω της οποίας γίνεται η αποτοξίνωση. Ετσι όταν ο οργανισμός μας απομακρύνει τις τοξίνες, το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και τονωμένο.

Επιπλέον, οι σωστές εισπνοές-εκπνοές:

-Διεγείρουν τη λειτουργία και την ανανέωση των κυττάρων, κάτι που υπόσχονται πολλές προηγμένες καλλυντικές συνθέσεις. Ένα από αυτά είναι η οξυγόνωση που βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, τα οποία προσλαμβάνουμε είτε μέσω των τροφών είτε των καλλυντικών.

Η τεχνική

  1. Καθόμαστε σε μία άνετη στάση, ακόμα και ξαπλωμένοι, ακουμπάμε το ένα χέρι στο στήθος και το άλλο στην κοιλιά.
  2. Αφήνουμε τους ώμους και τους μυς να χαλαρώσουν.
  3. Εισπνέουμε αργά από τη μύτη μετρώντας μέχρι το 3 γεμίζοντας τον χώρο της κοιλιάς.
  4. Εκπνέουμε εξίσου αργά από το στόμα αφήνοντας την κοιλιά να επανέλθει στη φυσιολογική της κατάσταση.
  5. Με τον ίδιο τρόπο επαναλαμβάνουμε τις εισπνοές-εκπνοές για 2-3 λεπτά.