Ξυπνάτε το πρωί και αισθάνεστε άρρωστοι. Ειδικά αυτήν την περίοδο θα μπορούσε να είναι ένα απλό κρύωμα, η γρίπη, ο κορωνοϊός ή και η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη του, γνωστή και ως Δέλτα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο δρ Inci Yildirim, ειδικός σε παιδομολυσματικές ασθένειες του Yale Medicine και εμβολιολόγος, η Δέλτα θα μπορούσε να επηρεάζει το σώμα λίγο διαφορετικά από άλλα στελέχη, πράγμα που φαίνεται ειδικά στα συμπτώματα.

Η Δέλτα έχει συγκεκριμένα συμπτώματα;

Μερικά από τα συμπτώματα, που εκδηλώνονται πρώτα σε άτομα που έχουν μολυνθεί από το στέλεχος Δέλτα, περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τους ειδικούς:

Πονοκέφαλος

Ο δρ Inci Yildirim εξηγεί σε επιστημονικό του άρθρο ότι βάσει ερευνών στην Βρετανία, παρατηρήθηκαν ορισμένα «κυρίαρχα» συμπτώματα, με τον πονοκέφαλο να συγκαταλέγεται σε αυτά. «Έχουμε δει μια σειρά από δευτερογενείς διαταραχές κεφαλαλγίας με covid-19» επισημαίνουν ειδικοί νευρολόγοι.

Αυτό, όπως επισημαίνουν μπορεί να περιλαμβάνει διάφορους τύπους εγκεφαλοαγγειακής νόσου, συμπεριλαμβανομένης της θρόμβωσης της εγκεφαλικής φλέβας, του διαχωρισμού της αυχενικής αρτηρίας, του συνδρόμου της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας.

Πονόλαιμος

Ακόμα ένα από τα βασικά συμπτώματα που βρίσκονται ψηλά.. στην λίστα είναι ο πονόλαιμος. Μάλιστα, σύμφωνα με την Κλινική Mayo ενώ ο πονόλαιμος είναι ένα από τα πιθανά συμπτώματα της αναπνευστικής λοίμωξης covid-19, δεν συγκαταλέγεται στα πιο κοινά.

Πυρετός

Ο πυρετός, που αποτελεί ένα από τα βασικότερα συμπτώματα της covid-19, έχει αναφερθεί και από άτομα που έχουν μολυνθεί από την μετάλλαξη Δέλτα.

Καταρροή

Η καταρροή, σύμπτωμα του κοινού κρυολογήματος, αναφέρεται επίσης τακτικά από όσους έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Δέλτα, σύμφωνα με τον δρ Inci Yildirim.

Κι ενώ τα αλλεργικά συμπτώματα μπορεί να επηρεάσουν τη μύτη, τα ιγμόρεια και τους πνεύμονες και εκδηλώνονται ως φαγούρα σε μάτια και μύτη, καταρροή, φτέρνισμα και ρινική συμφόρηση διαφέρουν από την covid-19.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού παρατηρείται πιο έντονος βήχας, δύσπνοια, συριγμός, κόπωση αλλά και συμπτώματα που δεν σχετίζονται με τις αλλεργίες, όπως ναυτία, εμετός ή διάρροια.