Σύμφωνα με τους ειδικούς στο interior desing, το μπλε είναι το νέο.. μαύρο. Κλασικό, πάντα ταιριαστό και απόλυτο. Το μπλε, σε όλους τους πλούσιους τόνους του, πέρα από την εξαιρετική του ευελιξία, έχει αποσπάσει πολλούς επαίνους για τις χαρισματικές του.. ιδιότητες, που πηγάζουν από την μοναδική του σχέση με την φύση.

Γιατί θα λατρέψετε το μπλε

Είναι καλύτερο φόντο

Η τόλμη και η ζεστασιά που βρίσκεται στο χρώμα αυτό πρόκειται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο εκθέτετε έργα τέχνης, καθώς ήδη κορυφαία ιδρύματα του κόσμου χρησιμοποιούν τους τολμηρούς και ζεστούς του τόνους. Ωστόσο, χρησιμοποιείστε το με προσοχή καθώς αποτελεί μεγάλη αλλαγή.

Όπως μας εξηγούν διακοσμητές μπορεί στην αρχή το αποτέλεσμα να σας «τρομοκρατήσει». Αφήστε το για μια εβδομάδα και τα συναισθήματά σας θα αλλάξουν.

Μεταμορφώνει τους μικρούς χώρους

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστείτε στην νέα κι έντονη αλλαγή, οπότε μπορεί να ξεκινήσετε με μια μικρή είσοδο ή ένα υπνοδωμάτιο, όπου το χρώμα μπορεί να τονίσει το χώρο. Αν εξακολουθείτε να διστάζετε, ξεκινήστε από την ντουλάπα ή ένα μικρό υπνοδωμάτιο, καθώς τα πιο πλούσια χρώματα λειτουργούν καλά σε τέτοιους χώρους.

Ακόμα και αν το λευκό κάνει τα δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα, μερικές μπλε πινελιές θα δώσουν ζεστασιά και ηρεμία στον χώρο.

Ενισχύει την καλή διάθεση

Όσον αφορά τις ιδέες μπλε υπνοδωματίου, το μπλε είναι το «κλειδί» για έναν απαλό, ασφαλή, θεραπευτικό χώρο χωρίς να θυσιάζετε το στυλ και την αισθητική σας. Το μπλε πρόκειται να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα για τα υπνοδωμάτια το 2022.

Μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διάθεση καθώς μας συνδέει με έναν γαλάζιο ουρανό ή ωκεανό που βρίσκεται στη φύση, προάγοντας την χαλάρωση. Το μπλε χρώμα είναι γνωστό ότι βοηθά να ηρεμήσει το μυαλό και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ηρεμίας, πράγμα που όλοι ψάχνουμε για να αποκοιμηθούμε πιο εύκολα.