Ένα εντυπωσιακό κραγιόν και λίγες κινήσεις στα μαλλιά συνθέτουν ένα λουκ που αν και μίνιμαλ, κλέβει τις εντυπώσεις. Ας δούμε λοιπόν πως θα αντιγράψουμε το μακιγιάζ και το χτένισμα της φωτό μέσα σε 15’. Μία πρόταση που μπορεί να υποστηριχθεί από το πρωϊ ως το βράδυ, για τις καθημερινές ή και τις γιορτινές εμφανίσεις μας.

 

 

Για τα μαλλιά

Το χτένισμα είναι βολικό και γρήγορο. Ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και σε κάθε τύπο μαλλιών αναδεικνύοντας τη δομή του προσώπου. Ψεκάζουμε τις ρίζες με ένα dry shampoo για να δώσουμε όγκο και ανάλαφρη αίσθηση στα μαλλιά. Κάνουμε μία χωρίστρα στη μέση και με μία χτένα ξεχωρίζουμε τις πλαϊνές τούφες που θέλουμε να αφήσουμε ελεύθερες.

Στη συνέχεια πιάνουμε τα υπόλοιπα μαλλιά, χωρίς να τα σφίξουμε, στην κορυφή του κεφαλιού με ένα λαστιχάκι. Τυλίγουμε την αλογοουρά γύρω από τη βάση της και στερεώνουμε με τσιμπιδάκια. Εναλλακτικά φτιάχνουμε ένα σινιόν περνώντας τη μισή αλογοουρά μέσα από το λαστιχάκι. Τέλος, ψεκάζουμε με ένα ελαφρύ σπρέι κρατήματος.

Προϊόντα – κλειδιά:

Το dry shampoo. Το απλώνουμε στις ρίζες και αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού τις ανασηκώνουμε με μία χτένα και φυσάμε με το πιστολάκι. Για να χαρίσουμε sleek σχήμα στις τούφες που έχουμε αφήσει ελεύθερες, χρησιμοποιούμε ελάχιστη κρέμα – πηλό.

Για το μακιγιάζ

Πρωταγωνιστής εδώ είναι το δαμασκηνί κραγιόν. Και πριν βιαστούμε να το απορρίψουμε, νομίζοντας ότι δε μας ταιριάζει, λαμβάνουμε υπόψη μας τα εξής:

α) ταιριάζει σε κάθε τόνο επιδερμίδας και β) είναι διαχρονικό. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε ωστόσο, είναι να μην τονίσουμε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό μας. Στόχος μας είναι να μη δείχνει υπερβολικό το αποτέλεσμα ώστε να μπορούμε να το υποστηρίξουμε ακόμα και τη μέρα. Έτσι, απλώνουμε μια ουδέτερη σκιά στα βλέφαρα σε απόχρωση μπεζ, απαλό ροζ, ανοιχτό καφέ, γκρι απαλό. Στη συνέχεια τονίζουμε τα φρύδια και τέλος προσθέτουμε ρουζ στα μάγουλα.

Τip: Για να αποκτήσουμε παρόμοια απόχρωση ρουζ με τα χείλη μας, τοποθετούμε από μία βούλα κραγιόν στα μάγουλά μας και κάνουμε καλό blending με τα ακροδάχτυλά μας. Για να απλωθεί ομοιόμορφα, τους βάζουμε λίγο primer ώστε να γλιστράνε στην επιδερμίδα. Σε περίπτωση που είναι πιο έντονο απ’ όσο θέλουμε, αφαιρούμε την περιττή ποσότητα με ένα χαρτομάντιλο.

Προϊόν – κλειδί:

Το δαμασκηνί κραγιόν. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βουργουνδί που είναι εξίσου εντυπωσιακό.