Αναμφισβήτητα τα βαμμένα μαλλιά, και ιδίως οι έντονες αποχρώσεις, όπως η γκάμα του κόκκινου και του πορτοκαλί, χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση για να μην ξεθωριάζουν και να διατηρούν την υγεία τους. Με τις παρακάτω απλές συμβουλές θα διατηρήσουμε τις χρωστικές ουσίες της βαφής στο εσωτερικό της τρίχας για περισσότερο χρόνο ώστε το αποτέλεσμα θα παραμείνει ζωηρό και έντονο, μέχρι το επόμενο ραντεβού μας στο κομμωτήριο.

#Καθαρισμός:  Σαμπουάν, μάσκα, conditioner

1.Επιλέγουμε εξειδικευμένες συνθέσεις για βαμμένα μαλλιά, ανάλογα με το χρώμα τους. Αν έχουμε βάψει τα μαλλιά μας σε κόκκινες ή χάλκινες αποχρώσεις, χρησιμοποιούμε στο τελευταίο χέρι λουσίματος ένα εξειδικευμένο σαμπουάν που ανανεώνει την ένταση στο χρώμα. Ο χρόνος παραμονής του στα μαλλιά ποικίλλει από μερικά λεπτά ως και 20 λεπτά για πιο έντονο αποτέλεσμα. Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες της εκάστοτε σύνθεσης.

2.Μετά το σαμπουάν και πριν από το conditioner εφαρμόζουμε μία μάσκα για έξτρα περιποίηση, λείανση και  θρέψη των μαλλιών. Αν η τρίχα μας είναι λεπτή χωρίς όγκο, επιλέγουμε μία πιο ανάλαφρη σύνθεση.

3.Αφού αφήσουμε τη μάσκα να δράσει όση ώρα κάνουμε ντους, την ξεπλένουμε και απλώνουμε ένα conditioner. Αυτό θα σφραγίσει τον φλοιό της τρίχας και θα κλείσει στο εσωτερικό της όλες τις πολύτιμες ουσίες της μάσκας. Επιπλέον, το conditioner προλαμβάνει  το σπάσιμο και την ψαλίδα.

Extra tip: Χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό και όχι ζεστό γιατί ξεθωριάζει το χρώμα.

#Θεραπεία νύχτας

Μία από τις πιο θαυματουργές συμβουλές για τα βαμμένα μαλλιά είναι η θεραπεία σε μορφή μάσκας που εφαρμόζεται στα μαλλιά το βράδυ. Ετσι αξιοποιούμε τον χρόνο που κοιμόμαστε προκειμένου να δώσουμε θρέψη διαρκείας στα μαλλιά ώστε να απορροφήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Tip: Εφαρμόζουμε ομοιόμορφα τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά, τα συγκεντρώνουμε σε ένα ψηλό χαλαρό σινιόν και την αφήνουμε να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ κοιμόμαστε. Το επόμενο πρωί θα είναι απαλά, λαμπερά και ευκολοχτένιστα.

#Leave in σύνθεση (σπρέι ή γαλάκτωμα που δεν ξεπλένονται)

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα μετά το λούσιμο και πριν από το στέγνωμα.  Απλώνουμε τη σύνθεση σε νωπά μαλλιά και τα χτενίζουμε με μια χτένα με αραιά δόντια ή με τα δάχτυλα προκειμένου να απλωθεί παντού και ομοιόμορφα, από τις ρίζες ως τις άκρες. Αν κάνουμε συχνά θερμό στάιλινγκ, τότε επιλέγουμε μία leave-in σύνθεση θερμοπροστατευτική. Αυτή θα θωρακίσει την τρίχα από την υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα θα διασφαλίσει ότι οι χρωστικές ουσίες της βαφής θα παραμείνουν στο εσωτερικό της.

Εxtra tip: Επιλέγουμε ένα leave-in conditioner με αντηλιακούς παράγοντες το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά και σε στεγνά μαλλιά. Ετσι αποφεύγουμε την οξείδωση του χρώματος από τον ήλιο.