Aποκτάμε καθημερινά αψεγάδιαστη όψη με λίγες κινήσεις. Ας δούμε πώς θα κάνουμε ένα λαμπερό και κυρίως εύκολο μακιγιάζ, κατάλληλο για όλες τις ώρες. Είναι ιδανικό για όλες εμάς που δεν μπορούμε ή δε θέλουμε να αφιερώνουμε πολύ χρόνο κάθε πρωϊ.

Η διαδικασία

  1. Ξεκινάμε σε καθαρή επιδερμίδα απλώνοντας ένα primer λάμψης.
  2. Επειτα τοποθετούμε τρεις κουκίδες από ένα λεπτόρρευστο κονσίλερ στις κόγχες κάτω από τα μάτια και στα πλαϊνά της μύτης. Κάνουμε καλό blending για να σβήσουμε τις ατέλειες και να φωτίσουμε την περιοχή.

Tip: Το απλώνουμε είτε με την άκρη του μεσαίου δάχτυλου ή του παράμεσου. Η θερμότητα τους θα επιτρέψει στο προϊόν να απλωθεί ομοιόμορφα.

  1. Αν έχουμε σπυράκια ή κοκκινίλες, τα ταμπονάρουμε τοπικά με ένα κονσίλερ στο χρώμα του δέρματος. Για τέλεια κάλυψη, προτιμάμε την εφαρμογή του με ένα πολύ λεπτό πινέλο.
  2. Αν έχουμε πυκνά φρύδια, τα τονίζουμε με ένα διαφανές brow gel. Διαφορετικά αν θέλουμε να τους δώσουμε έξτρα πυκνότητα επιλέγουμε ένα ειδικό τζελ με χρώμα (brow gel).

Tip: Για να διορθώσουμε το σχήμα τους, επιλέγουμε ένα μαλακό μολύβι με πολύ λεπτή μύτη. Η απόχρωσή του πρέπει να είναι έναν τόνο πιο ανοιχτή από το χρώμα των φρυδιών μας.

  1. Στα βλέφαρα απλώνουμε μία nude σκιά ή ένα highlighter για να δώσουμε έξτρα λάμψη στο βλέμμα μας.
  2. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε πλούσιες στρώσεις μαύρη ή καφέ μάσκαρα. Ετσι θα φαίνονται πιο μεγάλα και αμυγδαλωτά τα μάτια μας.
  3. Σειρά έχει ένα απαλό ρουζ, σε απόχρωση που πλησιάζει τη φυσική μας. Το απλώνουμε στη μέση περίπου των ζυγωματικών μας φροντίζοντας να κάνουμε καλό blending ώστε να τονίσουμε τη δομή του προσώπου μας και να αποκτήσουμε πιο φρέσκια όψη.
  4. Τέλος, τονίζουμε τα χείλη μας. Αν θέλουμε να φαίνονται πιο σαρκώδη, σχεδιάζουμε το περίγραμμά τους με ένα μολύβι σε nude απόχρωση. Για να φαίνονται πιο ροδαλά και φυσικά απλώνουμε το κραγιόν με τον δείκτη μας και σβήνουμε ελαφρώς το περίγραμμα.

 Extra tip:

Αν δε θέλουμε να λερώσουμε την προστατευτική μάσκα κατά του Covid, τονίζουμε τα χείλη με ένα ανεξίτηλο κραγιόν ή με ένα μολύβι.