Μία από τις πιο κυρίαρχες τάσεις στο skincare που ξεκίνησε από την Απω Ανατολή και κυρίως από την Κορέα, είναι το «glass skin».  Το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι ένα λείο, πεντακάθαρο, υγιές δέρμα, το οποίο αντανακλά φυσικά το φως.  Για το πολυπόθητο αυτό εφέ ακολουθούμε μία συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης που περιλαμβάνει έναν πολύ καλό καθαρισμό και την εφαρμογή αρκετών ελαφριών ενυδατικών συνθέσεων. Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα:

Βήμα 1: Καθαρισμός

Πρωϊ: Το απολύτως απαραίτητο βήμα που δεν πρέπει να λείπει από καμία ρουτίνα περιποίησης. Επιλέγουμε ένα απαλό καθαριστικό  που δεν διαταράσσει την ισορροπία του pH της επιδερμίδας μας και προστατεύει τον επιδερμιδικό φραγμό της.

Βράδυ: Αν φοράμε μέικ απ, κάνουμε διπλό καθαρισμό. Στο πρώτο στάδιο αφαιρούμε κάθε ίχνος μέικ απ με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα άλλο καθαριστικό σύμφωνα με τον τύπο μας, που καθαρίζει, εξυγιαίνει και εξαλείφει το περιττό σμήγμα και τους ρύπους.

Βήμα 2: Απολέπιση

Για να αντανακλά η επιδερμίδα μας όσο το δυνατόν καλύτερα το φως πρέπει να είναι λεία και απαλή. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι η απολέπιση. Το βήμα αυτό επιπλέον κάνει τους πόρους λιγότερο ορατούς, διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί στο εσωτερικό τους.

Τι να προσέξουμε: Οι ερεθισμοί και οι κοκκινίλες πρέπει να αποφευχθούν. Γι΄ αυτό δεν κάνουμε απολέπιση καθημερινά. Για τη λιπαρή ή μεικτή  επιδερμίδα η απολέπιση συστήνεται 2-3 φορές την εβδομάδα ενώ για την ξηρή επιδερμίδα, το πολύ μία φορά την εβδομάδα ή δυο φορές τον μήνα.  Αν έχουμε ευαίσθητο τύπο αποφεύγουμε το τρίψιμο  και εφαρμόζουμε μία μάσκα με άργιλο ή ενεργό άνθρακα.

Βήμα 3: Υφασμάτινη μάσκα ενυδάτωσης

Οι sheet masks είναι εμποτισμένες με όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα, τα οποία διαπερνούν την επιφάνειά του και δρουν σε βάθος.

Βήμα 5: Αντιοξειδωτικός Ορός

Ο όρος glass skin ταυτίζεται απόλυτα με την υγιή επιδερμίδα που ακτινοβολεί. Ετσι η σωστή ενυδάτωση είναι ο πυρήνας της ιεροτελεστίας μας. Επιλέγουμε ένα serum με υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικούς παράγοντες που απορροφάται γρήγορα και αυξάνει τη φωτεινότητα της όψης μας, σε λίγες μέρες.

Βήμα 6: Ελαιο ή ενυδατική σύνθεση

Απλώνουμε λίγες σταγόνες από ένα έλαιο ή μία ποσότητα κρέμας σε μέγεθος ρεβυθιού κάνοντας κινήσεις μασάζ με τις παλάμες μας μέχρι να απορροφηθεί. Αν βλέπουμε ότι το δέρμα μας εξακολουθεί να «διψάει», επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Βήμα 7: Jade Roller

Συνεχίζουμε το μασάζ με ένα jade roller ή gua sha που θα διεγείρει την μικροκυκλοφορία και θα αυξήσει τη λάμψη στην όψη μας.