Φέτος, το eyeliner είχε την τιμητική του στο μακιγιάζ εφόσον εκτός από το γατίσιο λουκ που είναι πάντα επίκαιρο, είδαμε και άλλα σχέδια να πρωταγωνιστούν στις επιδείξεις μόδας, με έντονες γραμμές, που παραπέμπουν σε μεταμοντέρνα fashion icons των 60s και των 70s.

Αναμφισβήτητα λοιπόν ένα μαύρο eyeliner είναι ένα από τα must προϊόντα του νεσεσέρ μας. Ακόμη κι αν εφαρμοστεί μόνο του, χωρίς σκιά, το αποτέλεσμά του μπορεί να απογειώσει το βλέμμα μας και να καμουφλάρει τις ατέλειες που μπορεί να έχει το σχήμα των ματιών μας. Ωστόσο είναι και από εκείνα που χρειάζονται τη μεγαλύτερη εξάσκηση προκειμένου να το τοποθετήσουμε σωστά.

Το προϊόν – κλειδί

*Ένα υγρό μαύρο eyeliner

Για να μάθουμε να κάνουμε σωστά τη γραμμή εξασκούμαστε τις πρώτες φορές με ένα μαύρο μολύβι, το οποίο είναι πιο εύκολο να διορθωθεί.


Η τεχνική

-Σχεδιάζουμε το cat eye που μας αρέσει και που ταιριάζει στο σχήμα των ματιών μας.  Για να αποφύγουμε τις μουντζούρες έχουμε ως οδηγό ένα κομμάτι χαρτί ή ένα μολύβι. Το τοποθετούμε στην προέκταση της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων και σχεδιάζουμε κατά μήκος του τη γραμμή. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σελοτέιπ.

– Για να μην υπάρχουν κενά μεταξύ των βλεφαρίδων και της γραμμής κάνουμε το εξής: Τεντώνουμε απαλά το βλέφαρο προς την εξωτερική γωνία του και τοποθετούμε το eyeliner όσο το δυνατόν πιο κοντά στις βλεφαρίδες.

– Αντί για μία ενιαία γραμμή ξεκινάμε με μικρές πινελιές τις οποίες θα ενώσουμε στο δεύτερο πέρασμα. Ετσι μπορούμε να διορθώσουμε πιο εύκολα τυχόν αστοχίες.

-Συνδυάζουμε το αποτέλεσμα eyeliner με πλούσιες στρώσεις μαύρης μάσκαρα.

Το υπόλοιπο λουκ

Για ένα μοντέρνο αρμονικό αποτέλεσμα συνδυάζουμε το μαύρο eyeliner με ένα απολύτως φυσικό λουκ, αφήνοντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας σχεδόν άβαφα. Η επιδερμίδα αναδεικνύεται με ένα λεπτόρρευστο μέικ απ που χαρίζει διάφανη κάλυψη και στα χείλη απλώνουμε nude αποχρώσεις.