Μπορεί να υπάρξει μεγάλη ένταση μεταξύ των οικογενειών τα Χριστούγεννα. Ξαφνικά άνθρωποι που δεν έχουν δει ο ένας τον άλλον εδώ και καιρό μαζεύονται στον ίδιο χώρο και καλούνται να συνυπάρξουν.

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα μέλη της οικογένειας του συντρόφου σας, αλλά έχετε σχέδια να περάσετε τα Χριστούγεννα μαζί τους, τότε υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε τις διαφωνίες που θα καταστρέψουν τη γιορτή και θα σας χαλάσουν τη διάθεση.

Αποφεύγοντας τις διαφωνίες

Εάν αισθάνεστε ότι μια διαφωνία αρχίζει να ξεσπά, απλώς απομακρυνθείτε για λίγο, βγείτε έξω ή κάντε μια γρήγορη βόλτα για να καθαρίσετε το κεφάλι σας. Εστιάστε στα μέλη της οικογένειας με τα οποία τα πηγαίνετε καλά και ασχοληθείτε μαζί τους.

Εάν ξεσπάσει μια διαφωνία, μην πέσετε στην παγίδα της εμπλοκής. Δηλώστε ότι δεν νιώθετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή ή το κατάλληλο μέρος για να συζητήσετε το θέμα και αποσυρθείτε από την κατάσταση.

Μερικές φορές, το να μην τα πηγαίνετε καλά με την οικογένεια του συντρόφου σας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη σχέση σας. Εάν το σενάριο είναι ότι εσείς και η οικογένεια του συντρόφου σας απλά δεν τα πηγαίνετε καλά, μην αφήσετε αυτό να μπει μεταξύ σας. Αποφύγετε να μιλάτε για την οικογένεια του συντρόφου σας στον σύντροφό σας.

Αν κάνουν κάτι καλό, τότε αναγνωρίστε το, αλλά διαφορετικά, αποφύγετε να μιλήσετε για αυτούς. Μην προσπαθήσετε να πιέσετε και τον σύντροφό σας να πάρει μέρος, καθώς κάτι τέτοιο θα τον φέρει τον σύντροφό σε δύσκολη θέση και θα προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις στη σχέση σας. Ο σύντροφός σας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και δεν θέλει να νιώθει ότι πρέπει να διαλέξει πλευρά μεταξύ των ανθρώπων που αγαπά.

Μήπως να μην περάσετε μαζί τους τα Χριστούγεννα;

Αν το θέμα είναι πιο σοβαρό, τότε ξανασκεφτείτε αν είναι καλή ιδέα να περάσετε τα Χριστούγεννα με την οικογένεια του συντρόφου σας. Εάν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι, τότε βρείτε χρόνο να εξηγήσετε στον σύντροφό σας γιατί πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτήν την κατάσταση.

Μην εκτοξεύετε κατηγορίες γιατί αυτό θα βάλει τον σύντροφό σας σε αμυντική θέση. Επομένως, αποφύγετε να προχωρήσετε σε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος έκανε τι και πότε. Το να μην περάσετε τις γιορτές με την οικογένειά του μπορεί να είναι ενοχλητικό για τον σύντροφό σας, αλλά η ηρεμία σας είναι σημαντική, για εσάς και τη σχέση σας.