Ενόψει της Πρωτοχρονιάς, μπορεί να αισθανθείτε την ανάγκη να ακυρώσετε σχέδια με παρέες ή να αποκλείσετε άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα ή δεν συμμορφώνονται με τις πρακτικές ασφάλειας έναντι του COVID. Αν αναγκαστείτε να πάρετε αυτές τις αποφάσεις για να δώσετε προτεραιότητα στην υγεία σας και στην υγεία των ανθρώπων με τους οποίους αλληλεπιδράτε, μπορεί να σας δημιουργηθεί ένα αίσθημα ενοχής και θλίψης.

Τελικά, όμως, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνετε αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς και σας παρέχει ηρεμία, αφού όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου η πανδημία αποτελεί παρελθόν, αυτό απλά δεν ισχύει. Κι ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού ενός ατόμου, ο ιός εξακολουθεί να αποτελεί ισχυρό κίνδυνο, ειδικά εάν δεν τηρούνται τα κατάλληλα πρωτόκολλα.

Έτσι, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των κοινωνικών σας συναναστροφών την περίοδο των γιορτών, εν μέσω πανδημίας, ακολουθούν τρεις συμβουλές που αξίζει να λάβετε υπόψη:

  1. Ζητήστε από όλους τους επισκέπτες self-test

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να έχετε όσους έρχονται στο σπίτι σας να κάνουν ένα τεστ για τον κορωνοϊό εκ των προτέρων, για να εξαλείψετε τον φόβο της εξάπλωσης (αυτό ισχύει και για άτομα που είναι εμβολιασμένα).

  1. Μειώστε τους καλεσμένους σας

Εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε μικρότερο αριθμό καλεσμένων, σε σχέση με τον αριθμό που είχατε κατά νου, και προσκαλέστε τους υπόλοιπους συγγενείς και φίλους να συναντηθούν μαζί σας ψηφιακά.

  1. Ακυρώστε τα σχέδιά σας

Ορισμένες επιλογές, όπως η χρήση μάσκας, το συχνό πλύσιμο των χεριών και ο περιορισμός της σωματικής επαφής, μπορεί να μειώσουν το στρες που σας προκαλούν τα σχέδιά σας. Αλλά μπορείτε επίσης να εξετάσετε αν αξίζει εξαρχής να υποβάλλετε τον εαυτό σας σε αυτή την ψυχική δοκιμασία.

Αναλογιστείτε λοιπόν πώς σας κάνει να νιώθετε το γεγονός ότι θα βρεθείτε με άλλους ανθρώπους αυτή την περίοδο. Αν, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, αισθάνεστε ότι βρίσκεστε στο 5 ή πιο κάτω, μπορεί να είστε σε θέση να προσαρμοστείτε στο περιβάλλον. Αν αισθάνεστε ότι είστε πάνω από το 5, σκεφτείτε αν θέλετε πραγματικά να παρευρεθείτε σε αυτή την κοινωνική εκδήλωση.

Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να εξετάσουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών, καθώς ετοιμαζόμαστε να μαζευτούμε με ανθρώπους που μπορεί να μην ήμασταν κοντά τους εδώ και αρκετό καιρό. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα προσωπικά σας όρια ασφαλείας πρέπει να κοινοποιούνται και μερικές φορές θα πρέπει να τα μοιράζεστε περισσότερες από μία φορές, ώστε να μεταδοθεί σίγουρα το μήνυμα.