Αυτό είναι το πρώτο πλάνο από τη νέα δραματική σειρά «The Tourist», στην οποία πρωταγωνιστεί, με κοινό και κριτικούς να αδημονούν για τη συνέχεια.

O Jamie Dornan αποτελεί έναν από τους διασημότερους ηθοποιούς και το προβάδισμά του οφείλεται στην ευκολία με την οποία μεταμορφώνεται κάθε φορά σε αυτό που προστάζει ο ρόλος του.

Γεννημένος την 1η Μαΐου του 1982, πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στα προάστια του Μπέλφαστ μαζί με τις δύο μεγαλύτερες αδερφές του και τον πατέρα του, αφού στα 16 του χάνει τη μητέρα του.

Φοίτησε στο Methodist College και αργότερα γράφτηκε στο Teesside University, το οποίο όμως τελικά εγκατέλειψε για να μετακομίσει στο Λονδίνο και να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει ηθοποιός.

Το μεγάλο breakthrough του Jamie Dornan

Πριν ακόμα γνωρίσουμε τον Jamie Dornan ως τον κύριο Christian Grey, ο ίδιος είχε δουλέψει αρχικά ως μοντέλο το 2003 ενώ ο πρώτος μεγάλος του ρόλος ήρθε τρία χρόνια αργότερα στο δράμα «Μαρία Αντουανέτα», όπου υποδύθηκε τον «Κόμη Αξελ φον Φέρσεν».

Εκτοτε έχει υποδυθεί διάφορους χαρακτήρες σε πολλές ταινίες και σειρές, είδαμε όμως μία από τις πιο εντυπωσιακές του ερμηνείες στο «The Fall», όπου υποδύθηκε τον κατά συρροήν δολοφόνο Paul Spector. Το 2015 εμφανίστηκε στην ταινία «Fifty Shades of Grey», με την εκπληκτική της επιτυχία να τον οδηγεί στο δεύτερο και τρίτο σίκουελ, το 2017 και 2018 αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερή του ανασφάλεια

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Graham Norton Show, το 2014, ο Jamie Dornan αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερή του ανασφάλεια είναι το περπάτημά του, καθώς θεωρεί ότι ο βαδίζει… «χοροπηδητά».

The family type

Πράγματι, ο Jamie Dornan είναι ο οικογενειακός τύπος. Γνωρίστηκε με τη σύζυγό του, Amelia Warner, μέσω κοινών φίλων το 2010. Τρία χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν και έχουν τρεις κόρες, την Dulcie, την Elva και την Alberta Dornan.