Σύµφωνα µε έρευνες, η απώλεια βάρους είναι µία από τις πιο συχνές αποφάσεις που τείνουµε να παίρνουµε µετά τις γιορτές. Λέµε, λοιπόν, συνήθως: «Θα φάω λίγο παραπάνω στις γιορτές, θα απολαύσω τις αγαπηµένες µου λιχουδιές, γλυκά, θα πιω και κανένα ποτηράκι παραπάνω. Και µετά τίποτε. Το υπόσχοµαι στον εαυτό µου, θα ξεκινήσω δίαιτα. Θα ξεκινήσω τώρα και το καλοκαίρι θα είµαι πια άλλος άνθρωπος».

Το απαραίτητο, βέβαια, για να ξεκινήσουµε δίαιτα και να τη διατηρήσουµε δεν είναι τόσο το χρονικό ορόσηµο που θα θέσουµε ή οι συνθήκες γενικότερα κάτω από τις οποίες θα πάρουµε την απόφαση, αλλά το να το έχουµε αποφασίσει πραγµατικά. Επειδή, ωστόσο, και οι συνθήκες βοηθούν, ώστε να µας δώσουν µία επιπλέον ώθηση, ακολουθούμε τα παρακάτω tips για να καταφέρουµε ευκολότερα να πετύχουµε τον στόχο µας.

10 tips για να χάσουμε εύκολα

  1. Προμηθευόμαστε εγκαίρως όλα όσα χρειαζόμαστε για να προετοιμάσουμε και να μαγειρέψουμε τα γεύματα της επόμενης ημέρας.
  2. Προτιμάμε τρόφιμα ολικής άλεσης, καθώς οι φυτικές ίνες θα μας χορτάσουν ευκολότερα και γρηγορότερα.
  3. Περιοριζόμαστε στη μία (δύο για τους άντρες) κουταλιά ελαιόλαδο στα γεύματά μας.
  4. Δεν παραλείπουμε κανένα γεύμα ή σνακ, καθώς έτσι θα πεινάμε περισσότερο στη συνέχεια (αυξάνοντας τις πιθανότητες να κάνουμε μια παχυντική διατροφική επιλογή).
  5. Απολαμβάνουμε μια φορά την εβδομάδα το αγαπημένο μας γλυκό ή τρώμε μια φορά την εβδομάδα εκτός σπιτιού ή παραγγέλνουμε στο σπίτι. Έτσι θα εκτονωθεί λίγο η τάση για κατανάλωση «απαγορευμένων» φαγητών και θα επανέλθουμε με καλύτερη διάθεση στο διατροφικό μας πρόγραμμα.
  6. Πίνουμε πολύ νερό και αν δεν μας είναι ιδιαίτερα εύκολο, του χαρίζουμε γεύση προσθέτοντας λεμόνι.
  7. Επιλέγουμε κάποια άσκηση που μας αρέσει, 3 ώρες την εβδομάδα. Το περπάτημα, το τρέξιμο και η γυμναστική στο σπίτι είναι μερικές καλές επιλογές.
  8. Τρώμε πάντα σαλάτα με τα γεύματά μας, ώστε να χορταίνουμε με λιγότερες θερμίδες και να προσλαμβάνουμε περισσότερες βιταμίνες.
  9. Πίνουμε καφέ ή τσάι, αν θέλουμε, αλλά χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
  10. Αποφεύγουμε την υψηλή πρόσληψη αλατιού, καθώς τείνει να προκαλεί κατακράτηση υγρών αυξάνοντας το βάρος μας.