Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε μια πανδημία και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να καταπολεμήσουμε την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, πολλοί αναζητούν εύκολους και φυσικούς τρόπους για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, την πρώτη και βασικότερη άμυνα του οργανισμού. Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν τρία μικρά μυστικά για να τα καταφέρετε:

Ισχυρό ανοσοποιητικό με αντιοξειδωτικά

Είναι γνωστό ότι η διατροφή επηρεάζει την ανοσία μας. Μία από τις καλύτερες προσαρμογές που μπορείτε να κάνετε για να το βοηθήσετε είναι να προσθέσετε περισσότερα αντιοξειδωτικά στην διατροφή σας.

Τα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικά συστατικά που ρυθμίζουν τις ελεύθερες ρίζες ή καταπολεμούν ιούς και μικρόβια στο σώμα σας και εμποδίζουν τις ελεύθερες ρίζες να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρά σας, μας εξηγούν οι ειδικοί.

Επιλέξτε τροφές όπως τα εσπεριδοειδή, τα ρόδια, τον χυμό ροδιού αλλά και τα μούρα.

Η ανοσία «θέλει» ξεκούραση

Αν και είναι σημαντικό να ενσωματώνετε υγιεινές τροφές στα γεύματά σας, είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά αλλά και καλά. Όπως μας εξηγούν οι ειδικοί, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πόσο ύπνο χρειάζεται το σώμα σας κάθε βράδυ για να βελτιστοποιήσετε τη συνολική σας υγεία.

Ο ποιοτικός ύπνος είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς όσο κοιμάστε δημιουργούνται σημαντικά μόρια που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και εάν δεν κοιμάστε αρκετά, αυτά τα μόρια διακόπτονται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εξασθενημένη ανοσία.

Το νερό προστατεύει

Η ενυδάτωση αποτελεί το «κλειδί» για την προάσπιση της φυσικής σας ανοσίας.

Το νερό είναι τόσο βασικό συστατικό για να παραμένουμε υγιείς και παίζει ζωτικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς η αφυδάτωση το επιβραδύνει σημαντικά, με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί ανοσοκύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις γύρω από το σώμα με τον ρυθμό που τα χρειάζεστε.

Ακολουθήστε το στο Google News