Η πρωταρχική αλλαγή που πρέπει να κάνουμε για να τονώσουμε διάθεση και ενέργεια, είναι να φέρουμε έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι μας. Ο προσωπικός μας χώρος άλλωστε είναι το δικό μας βασίλειο, το μέρος όπου ξεκουραζόμαστε, είμαστε ο εαυτός μας και φορτίζουμε τις μπαταρίες μας ώστε να βγαίνουμε με ανανεωμένη διάθεση στον έξω κόσμο κάθε μέρα.

-Αερίστε το σπίτι

Ανοίξτε όλα τα παράθυρα και αφήστε το αεράκι να μπει σε όλο το σπίτι, ακόμα και αν κάνει λίγο κρύο. Ιδανικά, καλό είναι να το κάνετε κάθε πρωί για να μην εγκλωβίζεται στο σπίτι η αίσθηση της κλεισούρας.

-Καθαρίστε το

Η γενική καθαριότητα μπορεί να είναι μέρος της εβδομαδιαίας σας ρουτίνας, αλλά αποτελεί μια πολύ καλή αρχή όταν νιώθετε ότι θέλετε να ανανεώσετε τον χώρο σας. Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες με καθαριστικό που χαρίζει φρέσκια μυρωδιά και πετάξτε τα αντικείμενα που πιάνουν χώρο και δεν χρειάζεστε πλέον.

-Ξεφορτωθείτε ή επισκευάστε τα σπασμένα αντικείμενα

Ανανέωση και αλλαγή σημαίνει ότι δεν κρατάμε πλέον αυτά που δεν μας χρησιμεύουν. Αν κάτι χρειάζεται επισκευή, μην το αναβάλλετε άλλο. Τώρα είναι η ώρα να τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητες στο σπίτι.

-Λουλούδια στο σπίτι

Μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά εσωτερικού χώρου, αν σας το επιτρέπει η χωρητικότητα, ή να βάλετε φρέσκα λουλούδια στο βάζο και να ανανεώνετε καθημερινά το νερό. Η λεβάντα, ο ευκάλυπτος και το λευκό φασκόμηλο φέρνουν θετική ενέργεια και αύρα στο σπίτι σας. Επιπλέον έρευνες δείχνουν ότι τα φρέσκα λουλούδια στο βάζο διώχνουν τη θλίψη και μας φτιάχνουν τη διάθεση.

-Ψεκάστε τον χώρο

Το άρωμα σε ένα σπίτι είναι συνήθως και το σήμα κατατεθέν του. Πρέπει όμως πρώτα να αρέσει σε εσάς. Αν λατρεύετε το πορτοκάλι, βάλτε νερό σε ένα μπουκαλάκι για σπρέι και προσθέστε αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού ή κάποιο άλλο έλαιο που σας αρέσει για να ψεκάζετε όταν θέλετε λίγη φρεσκάδα παραπάνω.

-Αλλάξτε τα χρώματα

Αν έχετε ήδη γήινους τόνους στα δωμάτια του σπιτιού, αφήστε τους όπως είναι. Αν σας έχουν κουράσει οι πιο σκούρες αποχρώσεις ή δεν σας βοηθούν πια στο να χαλαρώσετε, βάψτε τους τοίχους σε ανοιχτά χρώματα, για να κάνετε το σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο αλλά και πιο «ζεστό».

-Αλλάξτε τη θέση των επίπλων

Ακόμα κι αν ακούγεται απλό, μπορεί να καταλήξετε να νιώθετε πολύ διαφορετικά αν αλλάξετε θέση στο κρεβάτι ή στον καναπέ σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, αν το επιτρέπει ο χώρος σας, να τοποθετήσετε κάποιο έπιπλο κοντά στο παράθυρο. Αλλάζοντας επίσης τη θέση των επίπλων σε κάποιο δωμάτιο μπορεί να εξοικονομήσετε επιπλέον χώρο, κάτι που ίσως δεν είχατε υπολογίσει μέχρι τώρα.