Στην απόφαση να εισηγηθούν μερική χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας προχώρησαν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών.

Συγκεκριμένα η επιτροπή εισηγήται στην κυβέρνηση την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση αλλά μόνο με καθήμενους και τη διατήρηση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 12:00.

Όσον αφορά τα γήπεδα, η επιτροπή εισηγήθηκε την αύξηση της πληρότητας στο 50%.

Υπενθυμιζεται πως την μερική χαλάρωση των μέτρων και συγκεκριμένα της επιστροφής της μουσικής είχε ουσιαστικά προαναγγείλει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», είχε τονίσει η υπουργός.

Για τον υψηλό αριθμό των θανάτων τόνισε ότι αποτελεί πολυπαραγοντικό ζήτημα: «Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η», ανέφερε

Δήλωσε μάλιστα ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως ο αριθμό είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο.

Έρχεται παράταση στην ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Την ίδια ώρα δεκτή αναμένεται να γίνει και η εισήγηση για την παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού που κανονικά λήγουν την 1η Φλεβάρη για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, το πιθανότερο είναι να δοθεί παράταση περίπου 5 ημερών στους πολίτες προκειμένου να κάνουν την τρίτη δόση και να ανανεώσουν το πιστοποιητικό τους.

Ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν πιθανότατα σήμερα το απόγευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News