Αναδεικνύουν το πρόσωπό μας, κάνουν τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα, και το βλέμμα πιο νεανικό, σαγηνευτικό και πιο ξεκούραστο. Γι’ αυτό συνήθως επιδιώκουμε να είναι μακριές, πυκνές με ωραία καμπύλη. Οι πλούσιες βλεφαρίδες είναι το ζητούμενο σχεδόν όλων των γυναικών, γι’ αυτό άλλωστε η μάσκαρα δε λείπει από κανένα νεσεσέρ ενώ οι οροί και τα έλαια που τις θρέφουν θεωρούνται must. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια λάθη που ενδεχομένως κάνουμε τα οποία σαμποτάρουν την υγεία και την όμορφη εμφάνισή τους. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

#Κοιμόμαστε χωρίς να αφαιρέσουμε τη μάσκαρα

Ακόμα και αν έχουμε  επιλέξει μία μάσκαρα με περιποιητικούς παράγοντες, πρέπει να την απομακρύνουμε πριν πέσουμε για ύπνο. Διαφορετικά οι χρωστικές ουσίες και τα κεριά της δεν αφήνουν τις ρίζες να «αναπνεύσουν», ταλαιπωρούν τα μήκη με αποτέλεσμα να σπάσουν ή να μαδήσουν με την επαφή μας στο μαξιλάρι.

#Στο ντεμακιγιάζ τρίβουμε επίμονα τα μάτια μας

Εστω ότι είμαστε συνεπείς ως προς το ντεμακιγιάζ. Σημασία έχει και η τεχνική του. Ετσι για τη διαδικασία επιλέγουμε μία διφασική λοσιόν που αφαιρεί εύκολα ακόμα και τις αδιάβροχες συνθέσεις καθώς και απαλό βαμβάκι ή ειδικούς δίσκους ντεμακιγιάζ. Προσοχή: Δεν τρίβουμε δεξιά-αριστερά τις βλεφαρίδες αλλά τις περνάμε απαλά από τις ρίζες ως τις άκρες.

# Εφαρμόζουμε τη μάσκαρα και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το ψαλίδι βλεφαρίδων

Αυτό το εργαλείο χαρίζει εντυπωσιακή καμπύλη και «ανοίγει» το βλέμμα. Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να το χρησιμοποιούμε πριν από τη μάσκαρα και όχι μετά. Διαφορετικά σπάνε πιο εύκολα.  Επιπλέον πρέπει να καθαρίζουμε τακτικά τα λάστιχά του προκειμένου να απομακρύνουμε σκόνη και τυχόν βακτηρίδια.

#Χρησιμοποιούμε ληγμένη μάσκαρα

Στη συσκευασία της αναγράφεται η διάρκεια ζωής της σύνθεσης, η οποία συνήθως κυμαίνεται γύρω στους 6 μήνες. Κι αυτό γιατί το βουρτσάκι καθώς έρχεται σε επαφή με τον αέρα και με τις βλεφαρίδες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων, τα οποία προκαλούν την εξασθένησή τους, και ενίοτε την πτώση τους. Το ίδιο ισχύει και για οτιδήποτε εφαρμόζουμε στα βλέφαρα και στη γραμμή των βλεφαρίδων, π.χ. μολύβι, σκιές, primers.

#Αφαιρούμε λάθος τα extensions

Αν είναι μόνιμα και θέλουμε να τα αφαιρέσουμε απευθυνόμαστε στην ειδικό. Αν χρησιμοποιούμε αυτοκόλλητα, μαλακώνουμε καλά την κόλα τους  με λίγο ελαιόλαδο ή καστορέλαιο. Επιπλέον, επειδή η συχνή χρήση extensions ταλαιπωρεί τις φυσικές βλεφαρίδες, κάθε βράδυ χρησιμοποιούμε έναν ειδικό ορό θρέψης που βρίσκουμε στο εμπόριο ή μπορούμε να φτιάξουμε και μόνες μας.